Choose a searcher

Bartonella

Kruiden voor Bartonella - Natuurlijke behandeling van Bartonellose

Kruiden voor Bartonella

 

Bartonella is een van de meest voorkomende co-infecties van de ziekte van Lyme. Net als Borrelia wordt het meestal overgedragen door teken. Bartonella veroorzaakt een ziekte genaamd Bartonellose.

In aanwezigheid van deze twee infecties worden de symptomen verergerd, vooral wanneer het centrale zenuwstelsel erbij betrokken is. Veel voorkomende symptomen van bartonellose zijn: lichte koorts of temperatuurdalingen, periodieke griepachtige symptomen, chronische vermoeidheid, gezwollen lymfeklieren (vaak intermitterend), abnormaal huidgevoel, gevoelige onderhuidse knobbeltjes langs de extremiteiten, papulaire uitslag, rode of blauwe longitudinale uitslag (soms vergelijkbaar met striae), branderig gevoel, vooral op de voetzolen of stekende pijnen, hyperesthesie, hoofdpijn, oogproblemen, pijn in de oogbollen, slaapproblemen, stemmingswisselingen, cognitieve stoornis, zenuwachtigheid, angst, prikkelbaarheid, depressief symptomen.

 

Natuurlijke behandeling van bartonellose

 

Veel kruiden zijn zeer effectief in de bestrijding van Bartonellia (Bartonellose). Een van de meest effectieve kruidenprotocollen voor de behandeling van deze infectie is Buhner's protocol voor Bartonella. U kunt meer over dit protocol lezen in het boek "Healing Lyme Disease Cofections: Complementary and Holistic Treatments for Bartonella and Mycoplasma" van Stephen Harrod Buhner.

Natuurlijke behandeling van Bartonellose houdt rekening met zowel antibacteriële activiteit, maar verstoort ook de vitale functies van bacteriën in het lichaam, beschermt de weefsels en organen die het infecteert, remt de cytokine-cascade en versterkt het immuunsysteem.

Kruiden met een sterke antibacteriële werking tegen Bartonella zijn: Houttuynia, Isatis en Alchornea cordifolia. Buhner raadt aan deze kruiden als mengsel te gebruiken. Het product AHI Herbal Mix is een kant-en-klaar mengsel van deze drie kruiden in de door Buhner aanbevolen verhoudingen.

Bartonella vertoont een sterke affiniteit voor twee structuren in het lichaam: endotheelcellen en rode bloedcellen. Bartonella circuleert, nadat het het organisme van de gastheer is binnengegaan, ongeveer 3-4 dagen in de bloedbaan van de gastheer en bewoont vervolgens de primaire niche, de endotheelcellen van bloedvaten. Na een paar dagen bereiken de bacteriën de erytrocyten (rode bloedcellen), waar ze zich vermenigvuldigen. Door rode bloedcellen aan te vallen, heeft Bartonella ook toegang tot heem, dat zijn overleving verzekert. Door de heem in zijn samenstellende delen te splitsen, kan het de voedingsstoffen krijgen die het nodig heeft, waaronder ijzer.

Het beschermen van het endotheel en de rode bloedcellen tegen Bartonella-invasie is een van de belangrijkste elementen voor een succesvolle behandeling. Het behoud van deze structuren is essentieel om het vermogen om te voeden en te vermenigvuldigen te verstoren. Bartonella alleen kan niet de voedingsstoffen produceren die belangrijk zijn om te overleven. Door te interfereren met deze factoren, wordt de verspreiding van infectie geremd.

Om het endotheel te beschermen, gebruikte Buhner Japanse duizendknoop, EGCG en L-arginine in zijn protocol.

Sida acuta daarentegen zal de rode bloedcellen beschermen.

In zijn protocol voor Bartonella richt Buhner zich ook op orgaanbescherming. Om het hart te beschermen, beveelt Buhner meidoorn aan, voor leverbescherming - Mariadistel, en om het lymfestelsel en de milt te beschermen - Rode wortel.

Buhner bevat ook kruiden die de cytokinecascade remmen. Remming van de door Bartonella geïnduceerde cytokinecascade is noodzakelijk om bacteriële vermenigvuldiging te remmen en bacteriële voeding te verstoren. In de meeste gevallen zal dit de meeste symptomen die door de infectie worden veroorzaakt verminderen of zelfs stoppen. De belangrijkste kruiden voor Bartonella die de cytokinecascade remmen zijn Japanse duizendknoop en Cordyceps, maar ook suppletie met EGCG.

Versterking van het immuunsysteem is ook erg belangrijk voor een succesvolle behandeling van Bartonella. Hoe zwakker het immuunsysteem, des te ernstiger is de infectie en bijgevolg des te ernstiger de symptomen. Het stimuleren van het immuunsysteem is net zo belangrijk als het hebben van een antibacteriële werking.

Rhodiola rosae (bergroos) en Ashwagandha (Indiase ginseng, Latijnse Withania somnifera) zijn de twee immuunversterkende kruiden die door Buhner worden voorgesteld.


 

  Productfilter
Categorieën
Producttype
Product added to wishlist
Product added to compare.

Door gebruik te maken van de website geeft u toestemming voor het gebruik van cookies. Meer informatie is te vinden in het privacybeleid.