Choose a searcher

Mycoplasma

Natuurlijke behandeling van Mycoplasma - Kruiden voor Mycoplasma

Kruiden voor Mycoplasma

 

Mycoplasma pneumoniae is een andere bacterie die behoort tot de groep van co-infecties met Lyme. Mycoplasma is een bacterie zonder celwand. Het buitenste deel is het cytoplasmatische membraan. Mycoplasma vertoont door het ontbreken van een celwand een veel grotere flexibiliteit en kan daardoor verschillende vormen aannemen. Het ontbreken van een celwand is ook een kenmerk dat het onderscheidt van andere door teken overgedragen co-infecties.

Mycoplasma veroorzaakt voornamelijk infecties van de luchtwegen en het urogenitale systeem. Er wordt echter steeds meer aangenomen dat het systemische infecties kan veroorzaken, elk orgaan kan aantasten en veel chronische ziekten kan veroorzaken, waaronder reumatoïde artritis. De ziekte kan heel verschillend zijn: van asymptomatisch, via lokale symptomen (bijv. luchtweginfecties), tot systemische infecties. In een verzwakt organisme als gevolg van een andere infectie (bijv. Borrelia's spirocheet of Chlamydia), kan een mycoplasma-infectie zeer ernstige symptomen veroorzaken. Mycoplasma kan onder meer het zenuwstelsel, de spieren (waaronder het hart) en de gewrichten aantasten. De symptomen van infectie met deze ziekteverwekker lijken erg op de symptomen van de ziekte van Lyme.

Verspreide infectie kan zich op de volgende manieren manifesteren: vermoeidheid die niet weggaat na rust, inspanningsintolerantie, neurologische stoornissen, mentale problemen, cognitieve problemen, slapeloosheid, depressie, hoofdpijn, spier- en gewrichtspijn, gewrichtszwelling, pijn in de lymfeklieren , ademhalingsproblemen, zweten, misselijkheid, buikpijn, koorts, chronische conjunctivitis, huidveranderingen (uitslag, erytheem), ontsteking van de hartspier, hartzakje, lever, pancreas en andere symptomen.

 

Natuurlijke behandeling van mycoplasma

 

Bij de natuurlijke behandeling van Mycoplasma worden veel kruiden gebruikt. Een van de meest effectieve natuurlijke methoden om deze infectie te behandelen is het protocol van Stephen Buhner voor Mycoplasma uit zijn boek "Healing Lyme Disease Cofections: Complementary and Holistic Treatments for Bartonella and Mycoplasma."

Net als bij andere protocollen, legt Buhner grote nadruk op een alomvattende invloed op Mycoplasma, die het hele complexe infectieuze mechanisme zal bestrijken. Natuurlijke behandeling van Mycoplasma met kruiden is gebaseerd op zowel antibacteriële als immuunregulatie, het verstoren van de cytokinecascade, het beschermen van cellen en organen die zijn aangevallen door bacteriën en het aanvullen van voedingsstoffen die tijdens de infectie "opgebruikt" zijn.

Buhner selecteert een uitgebreide set Mycoplasma-kruiden die van invloed zijn op elk van de bovenstaande aspecten. In zijn protocol voor de natuurlijke behandeling van Mycoplasma beveelt hij aan de volgende kruiden in de therapie te introduceren: Cordyceps sinensis, Chinese kalotje (Latijnse Scutellaria baicalensis), Isatis, Houttuynia cordata, Sida acuta, Schisandra, Siberische ginseng, Rhodiola rosae, Olijfblad. Kruidentherapie moet ook worden aangevuld met N-acetyl-cysteïne (NAC) en vitamine E.

Drie van bovenstaande kruiden: Schisandra, Siberische ginseng, Rhodiola rosae worden aanbevolen voor gebruik als kruidenmengsel. ERS Kruidenmix is ​​een kant-en-klaar product met daarin een maceraat van deze drie kruiden.

Een groot probleem dat ontstaat tijdens een Mycoplasma infectie is de opname van een zeer grote hoeveelheid voedingsstoffen door de bacteriën tijdens het infectieproces. Aanvulling met voedingsstoffen is essentieel in de strijd tegen symptomen die gepaard gaan met Mycoplasma-infectie. Je kunt het tekort aan voedingsstoffen compenseren met een dieet of aanvullende suppletie. De voedingsstoffen die nodig zijn om aan te vullen in de strijd tegen Mycoplasma zijn: B-vitamines, choline, zink, koper, selenium, aminozuren (L-tryptofaan, L-threonine, L-serine, L-arginine) en essentiële vetzuren.

Natuurlijke behandeling met Mycoplasma-kruiden zal veel mechanismen van deze infectie volledig beïnvloeden. Als u kruiden voor Mycoplasma wilt gebruiken, vergeet dan niet het volledige protocol te lezen dat door Buhner wordt voorgesteld, evenals de contra-indicaties.

  Productfilter
Categorieën
Producttype
Product added to wishlist
Product added to compare.

Door gebruik te maken van de website geeft u toestemming voor het gebruik van cookies. Meer informatie is te vinden in het privacybeleid.