Kruiden voor Ehrlichia / Anaplasma
Ehrlichia is een gram-negatieve intracellulaire bacterie die gewoonlijk witte bloedcellen - leukocyten - aanvalt. Ziekten die door hen worden veroorzaakt, zijn genoemd naar het type leukocyten dat ze aanvallen. Dit zijn: menselijke granulocytaire Ehrlichiose en menselijke monocytaire Ehrlichiose.
Anaplasma is een intracellulair pathogeen micro-organisme dat witte bloedcellen aanvalt, voornamelijk polynucleaire granulocyten (neutrofielen, neutrofielen).
Ehrlichia en Anaplasma werden geclassificeerd als co-infecties van de ziekte van Lyme.
De meest voorkomende symptomen van Ehrlichia-infectie zijn: pseudo-griepsymptomen, dwz koorts boven 38 ° C, hoofdpijn, spier- en gewrichtspijn, ontsteking van de bovenste luchtwegen, hoesten, maar ook spier- en gewrichtspijn, malaise, trombocytopenie, leukopenie, hyponatriëmie - natriumtekort, misselijkheid en braken, systolisch hartgeruis, vergrote lever en/of milt, vergrote lymfeklieren, evenals milde huidveranderingen - maculopapulaire huiduitslag.
Anaplasma veroorzaakt symptomen die lijken op die van Ehrlichia. Daarnaast kan het ook gastro-intestinale symptomen veroorzaken, zoals diarree.
Er zijn karakteristieke veranderingen in de morfologie tijdens zowel Ehrlichia- als Anaplasma-infecties. Naarmate de ziekte voortschrijdt, neemt het aantal witte bloedcellen (leukopenie) af, neemt het aantal trombocyten (trombocytopenie) af en nemen indicatoren van de leverfunctie zoals AST en ALT toe.
Natuurlijke behandeling van Ehrlichia en Anaplasma
Buhner is een van de weinige kruidkundigen die het mechanisme van deze infecties zo diepgaand heeft beschreven en een kruidenprotocol heeft ontwikkeld voor Ehrlichia en Anaplasma.
De natuurlijke behandeling voor Ehrlichia en Anaplasma is ontleend aan het boek van Stephen Harrod Buhner, "Natural Treatments for Lyme Cofections: Anaplasma, Babesia, and Ehrlichia."
De kruidenbehandeling van Ehrlichia en Anaplasma gebeurt op dezelfde manier, dus beide infecties werden samen in hetzelfde protocol opgenomen.
Buhner wijst er, zoals in al zijn kruidenprotocollen, op dat louter antimicrobiële werking niet voldoende is. In zijn protocol houdt hij rekening met het hele infectiemechanisme van deze bacteriën.
De belangrijkste antibacteriële kruiden tegen Ehrlichia en Anaplasma zijn: Houttuynia cordata, Salvia miltiorrhiza, Zoethout, Kudzu (Pueraria labota), Chinese kalotje (Latijnse Scutellaria baicalensis).
Deze kruiden remmen ook de door bacteriën geïnduceerde cytokinecascade. Remming van de cytokinecascade verstoort het infectieuze proces en de opname van voedingsstoffen uit de gastheercellen door bacteriën.
De invloed van bacteriën op het immuunsysteem is zeer groot. Ehrlichia valt meerkernige bloedleukocyten aan, daarom zijn de belangrijkste plaats van bestaan in een geïnfecteerd organisme neutrofielen (ook wel neutrofielen of neutrocyten genoemd). Neutrofielen zijn de meest talrijke groep leukocyten. Leukocyten zijn op hun beurt cellen van het immuunsysteem. De bacterie schaadt de normale werking van neutrofielen. Het gebruikt dus ons eigen immuunsysteem om toevlucht te zoeken tegen de aanval van het immuunsysteem, niet alleen door zich te verstoppen in immuuncellen, maar ook door hun functies te schaden. Bovendien remt Ehrlichia de aanmaak van interleukine-2 in de milt, draagt het bij tot de toename van de aanmaak van interleukine 4 en het verminderen van de aanmaak van gamma-interferon.
Voor de modulatie van het immuunsysteem beveelt Buhner het gebruik van kruiden aan: Angelica sinensis, Astragalus membranceus, Zoethout, Ashwagandha (Indiase ginseng, Latin Withania somnifera), Koreaanse ginseng (Panax ginseng), Cordyceps, Houttuynia, Panax ginseng Salvia, Chinese miltiorrh kalotje (Latijnse Scutellaria baicalensis).
Ehrlichia heeft een negatieve invloed op het functioneren van organen zoals de milt, lever, beenmerg en het lymfestelsel.
Mariadistel beschermt de lever.
Salvia miltiorrhiza zal de milt beschermen.
Kruiden die het beenmerg beschermen zijn: Angelica sinensis, Astragalus, Zoethout, Cordyceps, Koreaanse ginseng (Panax ginseng), Salvia miltiorrhiza.
Maar liefst 11 verschillende kruiden zijn opgenomen in het natuurlijke behandelprotocol voor Ehrlichia en Anaplasma. Het is een zeer complex protocol. In zijn protocol groepeert Buhner enkele van deze kruiden in mengsels, wat de implementatie van het protocol enorm vergemakkelijkt.
Een vergelijkbare lijst van kruidenmengsels bereid uit door Buhner voorgestelde kruiden is te vinden in de volgende kant-en-klare tincturen:
HS Herbal Mix bevat maceraat gemaakt van Houttuynia cordata kruid en Salvia miltiorrhiza wortel (rode salie).
CKC Herbal Mix bevat maceraat gemaakt van Chinese kalotjewortel (Latijnse Scutellaria baicalensis), Kudzu-wortel (Pueraria Lobata) en Cordyceps (Cordyceps sinensis).
ALA Herbal Mix bevat maceraat gemaakt van Angelica sinesiswortel, Zoethoutwortel (Glycyrrhizae glabra) en Astragaluswortel (Astragalus membranceus).
Natuurlijke behandeling met Ehrlichia- en Anaplasma-kruiden zal veel infectiemechanismen beïnvloeden. Als u kruiden voor Ehlichia en Anaplasma wilt gebruiken, vergeet dan niet het volledige protocol te lezen dat door Buhner wordt voorgesteld, evenals de contra-indicaties.