Choose a searcher

Babesia

Babesia-behandeling - Buhner-protocol voor Babesia

Kruiden voor Babesia

 

Babesia is een parasitaire protozoa die lijkt op malaria, maar wordt overgedragen door teken. Babesia veroorzaakt de ziekte die bekend staat als Babesiosis (andere namen zijn Babesiosis, Babesiosis). Babesia-infectie gaat vaak samen met de ziekte van Lyme en/of andere door teken overgedragen infecties. De symptomen van een babesiose-infectie variëren van mild tot ernstig. Milde vormen worden vaak niet herkend omdat ze ten onrechte worden gebruikt voor symptomen van de ziekte van Lyme. Early adopters melden vaak hoge koorts en koude rillingen. Chronische infecties kunnen licht symptomatisch zijn en de meest voorkomende symptomen zijn: intermitterende koorts of lichte koorts, koude rillingen en gewrichtspijn, chronisch vermoeidheidssyndroom, zweten en "onvermogen om volledig in te ademen".

Co-infectie met Lyme-spirocheten verergert de symptomen van beide ziekten, daarna wordt hun beloop ernstiger en zijn de gevolgen voor het lichaam ernstiger. Symptomen kunnen dan zijn: ernstige hoofdpijn, hemolytische anemie, betrokkenheid van het centrale zenuwstelsel, hoge koorts en convulsies. Er werd een synergetisch, wederzijds versterkend effect van Borrelia en Babesia spirocheten op het lichaam gevonden. Borrelia-DNA komt duidelijker voor en blijft langer in de bloedbaan hangen bij co-infectie met Babesia. Dan zijn de negatieve effecten op de gewrichten, het hart en het zenuwstelsel ernstiger. In sommige gevallen van co-infecties werd myelitis transversa met parese van armen en benen gevonden. De ontwikkeling van de ziekte is vanaf het begin sneller, de herstelperiode is langer en het spectrum van symptomen is veel breder.

 

Babesia-behandeling - Buhner-protocol voor Babesia

 

Veel kruiden zijn zeer effectief in het bestrijden van Babesia-infecties, waartegen de protozoa geen immuniteit ontwikkelt. Net als bij de ziekte van Lyme is ook bij Babesiose de antimicrobiële werking slechts een van de elementen die tot een effectieve therapie leiden.

Bij de behandeling van Babesiose moet aandacht worden besteed aan de belangrijke werkingsmechanismen van Babesia die de behandeling ervan belemmeren. Babesia natuurlijke kruidenbehandeling houdt rekening met elk van de volgende aspecten.

Net als malaria-embryo's dringt Babesia de rode bloedcellen binnen - erytrocyten, waar het ze vernietigt door zich te ontwikkelen en te reproduceren. Bovendien kan er in de loop van Babesia-infectie verstopping van capillaire bloedvaten en stagnatie van de microcirculatie optreden als gevolg van de afzetting van fragmenten van beschadigde erytrocyten in de bloedvaten. Hun aanwezigheid in de bloedbaan kan een ontsteking van de lever, nieren en milt veroorzaken.

Een ander belangrijk mechanisme van Babesia-infectie is een sterk negatief effect op het immuunsysteem. Babesia verandert de immuunpolariteit op een zeer specifieke manier, waardoor de menselijke immuunrespons verandert van Th 1 naar Th 2. Dit leidt tot een slechte reactie van het immuunsysteem op de infectie en het lichaam kan deze ziekteverwekker niet elimineren.

Bij de natuurlijke behandeling van Babesiose zijn de meest gebruikte kruiden die worden aanbevolen door Buhner (vermeld op de officiële Buhner-website buhnerhealinglyme.com): Alchornea cordifolia, Cryptolepis sanguinolenta, Sida acuta. Dit zijn kruiden die een sterk antiprotozoaal effect hebben en een systemisch effect hebben, dat wil zeggen dat ze zich door de bloedbaan verspreiden en zo elke cel en elk orgaan aantasten. Bovendien versterken ze het immuunsysteem en beschermt Sida acuta de rode bloedcellen. We raden aan om L-arginine aan dit protocol toe te voegen. Babesia is erg gevoelig voor L-arginine, dus suppletie met L-arginine helpt de Babesia-infectie te remmen. Buhner's protocol voor Babesia is een van de meest populaire natuurlijke behandelingen van Babesia-infectie.

Bij meer resistente infecties is het de moeite waard om het uitgebreidere protocol te gebruiken dat wordt aanbevolen in Buhner's boek "Natural Treatments for Lyme Cofections: Anaplasma, Babesia, and Ehrlichia". In dit geval is de hoeveelheid gebruikte kruiden en preparaten veel groter, namelijk: Cryptolepis, Bidens pilosa, Artemisina, Sida acuta, Salvia miltiorrhiza, Mariadistel, Ashwagandha, Panax ginseng, Zoethout, Schisandra, L-arginine, Vitamine B2. In deze combinatie van kruiden voor Babesia, naast het werken tegen Babesia, het versterken van de immuniteit, het beschermen van erytrocyten en organen, verbetert u ook de regulatie van de cytokinecascade, beschermt u het endotheel, remt u de arginaseproductie en verhoogt u het niveau van L-arginine en stikstofmonoxide (NO).

Kruiden die bij de natuurlijke behandeling van Babesia worden gebruikt, zullen veel infectiemechanismen beïnvloeden. Als u kruidentherapie wilt gebruiken om Babesia te behandelen, vergeet dan niet het door Buhner voorgestelde protocol te lezen, evenals de contra-indicaties.

  Productfilter
Categorieën
Producttype
Product added to wishlist
Product added to compare.

Door gebruik te maken van de website geeft u toestemming voor het gebruik van cookies. Meer informatie is te vinden in het privacybeleid.