Choose a searcher

Chlamydia

Natuurlijke behandeling van chlamydia - Kruiden voor chlamydia

Kruiden voor Chlamydia

 

Chlamydia pneumoniae is een gramnegatieve bacterie, maar met een veel stijvere celwand dan bij gramnegatieve bacteriën gebruikelijk is.

Chlamydia is een van de door teken overgedragen co-infecties.

Chlamydia pneumoniae tast vaak de luchtwegen aan en veroorzaakt longontsteking (vaak atypische longontsteking genoemd), bronchitis, laryngitis, faryngitis, rhinitis, sinusitis en veroorzaakt astmasymptomen.

Chlamydia pneumoniae is erg belangrijk bij de differentiële diagnose van de ziekte van Lyme, omdat het aandoeningen van het zenuwstelsel, myocarditis en reactieve artritis kan veroorzaken. De extrapulmonale symptomen van een infectie met Chlamydia pneumoniae gedurende een zeer lange periode kunnen latent aanwezig zijn en zijn vaak moeilijk te herkennen.

Door Chlamydia pneumoniae geïnduceerde reactieve artritis is vaak moeilijk te onderscheiden van Lyme-artritis. In het beloop van een infectie met Chlamydia pneumoniae moet ook aandacht worden besteed aan het Guillain-Bare-syndroom. Guillain-Barré-syndroom is een auto-immuunziekte die acute demyeliniserende ontsteking met meerdere wortels veroorzaakt, waarbij het immuunsysteem delen van het perifere zenuwstelsel aanvalt, wat spierzwakte en tintelingen veroorzaakt in verschillende delen van het lichaam.

Bovendien kan Chlamydia pneumoniae andere symptomen veroorzaken, zoals: chronische vermoeidheid, branderig gevoel van verschillende delen van het lichaam, verlamming, beroertes, bloeddrukproblemen, hoofdpijn, dementie, mentale mist, mentale stoornissen, pijn in de testikels.

 

Natuurlijke behandeling van chlamydia

 

Veel kruiden zijn zeer effectief in de bestrijding van Chlamydia. Een van de meest effectieve natuurlijke methoden om Chlamydia met kruiden te behandelen is het Buhner-protocol voor Chlamydia uit het boek van Stephen Harrod Buhner "Natural Healing of Lyme Borreliosis and the Cofections Chlamydia and Spotted Fever Rickettsiosis".

De belangrijkste antibacteriële kruiden tegen Chlamydia pneumoniae zijn planten die berberine bevatten. Dergelijke planten zijn onder andere Berberisfamilie of Canadese goldenseal (Goldenseal, Latijnse Hydrastis canadensis). Chinese kalotje (Latijnse Scutellaria baicalensis) vertoont antibacteriële eigenschappen tegen Chlamydia. Buhner raadt ook het gebruik van vitamine A aan. Retinol (een metaboliet van vitamine A) remt het vermogen van Chlamydia om het endotheel en de epitheelcellen te infecteren.

Chlamydia induceert, net als andere intracellulaire pathogenen uit de groep van door teken overgedragen infecties, de cytokinecascade. Cytokinen zijn informatieve moleculen die het infectieuze proces van bacteriën en de extractie van voedingsstoffen uit de gastheercellen vergemakkelijken. Daarom moet de cytokinecascade worden geremd om het infectieuze proces van Chlamydia te verstoren.

Salvia miltiorrhiza en Chinese kalotje (Latijnse Scutellaria baicalensis) zijn de belangrijkste kruiden om de cytokinecascade te remmen die door Buhner wordt aanbevolen in zijn natuurlijke protocol voor de behandeling van chlamydiose.

Chlamydia onderschept ook de reacties en functies van het immuunsysteem van de gastheer. Chlamydia kan het menselijke immuunsysteem dus ingrijpend herbouwen en in zijn voordeel aanpassen. Een slecht functionerend immuunsysteem merkt de dreiging van bacteriën niet en bestrijdt geen infectie. Afwijkingen in het werk van het immuunsysteem leiden vaak tot auto-immuunziekten. Een ontregeld immuunsysteem is niet alleen een probleem tijdens het verloop van de infectie, maar ook na het beëindigen van de behandeling, wat verdere gevolgen zal hebben. Kruiden zijn zeer effectief in het moduleren van immuunfuncties en het herstellen van de goede werking van het immuunsysteem.

Het voorstel van Buhner is in dit geval drie kruiden: Ashwagandha (Indiase ginseng, Latijnse Withania somnifera), Zoethout en Cordyceps sinensis. Volgens de aanbevelingen van Buhner worden deze drie kruiden aanbevolen in de vorm van een kruidenmengsel. Het product ACL Herbal Mix bevat kant-en-klaar maceraat van Ashwagandha (Indiase ginseng, Latin Withania somnifera), Cordyceps en Zoethout.

De bescherming van cellen en organen die worden aangevallen door de bacterie is een ander integraal onderdeel van de behandeling in Buhner's protocollen. Bacteriën hebben een enorm, vernietigend effect op de organen. De bescherming van organen en cellen moet altijd een integraal onderdeel zijn van elke therapie. Salvia miltiorrhiza, Cordyceps sinensis en Bidens pilosa spelen hier een sleutelrol als essentieel onderdeel van de natuurlijke behandeling van Chlamydia met kruiden.

Natuurlijke behandeling van Chlamydia zal veel infectiemechanismen beïnvloeden. Als u kruiden voor Chlamydia wilt gebruiken, vergeet dan niet het volledige protocol te lezen dat door Buhner wordt voorgesteld, evenals de contra-indicaties.

  Productfilter
Categorieën
Producttype
Product added to wishlist
Product added to compare.

Door gebruik te maken van de website geeft u toestemming voor het gebruik van cookies. Meer informatie is te vinden in het privacybeleid.