Choose a searcher

Cowden-ondersteuningsprogramma

Cowden-ondersteuningsprogramma

Cowden-protocol

 

De kruidenwinkel Lymeherbs biedt een volledig assortiment aan producten uit het Cowden Protocol. Het Cowden Protocol is een protocol ontwikkeld door Dr. W. Lee Cowden bedoeld voor mensen met de ziekte van Lyme en voor het minimaliseren van de symptomen die gepaard gaan met de ziekte van Lyme. Het Cowden-protocol wordt ook gebruikt voor andere door teken overgedragen co-infecties.

Het Cowden-protocol omvat 14 verschillende Nutramedix-producten, waaronder 7 kruidenpreparaten die bekend staan als Microbial Defense, die antibacteriële activiteit vertonen. Het Cowden-protocol omvat: Banderol, Burbur-pinella, Cumanda, Enula, Houttuynia, Magnesiummalaat, Mora, Peterselie, Samento, Sealantro, Serrapeptaza, Sparga, Stevia, Takuna.

 

Beschrijving van de algemene eigenschappen van alle producten die deel uitmaken van het Cowden-protocol:

Banderol Microbial Defense : vertoont ontstekingsremmende eigenschappen, heeft een breed spectrum aan antibacteriële, antivirale en antiparasitaire eigenschappen. Door deze eigenschappen is Banderol effectief tegen Borrelia-bacteriën en door teken overgedragen co-infecties zoals Babesia, Bartonella, Chlamydia, Ehrlichia, Mycoplasma, Rickettsia en Cytomegalovirus.

 

Burbur-pinella Detox : ondersteunt de ontgifting van de hersenen en het centrale zenuwstelsel en reinigt het lichaam van gifstoffen en biotoxinen. Elimineert gifstoffen uit de hersenen, het perifere zenuwstelsel en de wervelkolom. Baurbur-pinella reinigt het bloed en de intercellulaire ruimtes, ontgift de lever, de nieren en het lymfestelsel. Vermindert effectief het ongemak dat gepaard gaat met de Herx-reactie.

 

Cumanda Microbial Defense : heeft ontstekingsremmende eigenschappen, heeft een breed spectrum aan antibacteriële, antivirale en antiparasitaire eigenschappen. Dankzij deze eigenschappen is Cumanda effectief tegen Borrelia-bacteriën en door teken overgedragen co-infecties. De stoffen die erin zitten hebben ook een sterke antischimmelactiviteit tegen Candida-, Aspergillus- en Mucor-schimmels. Werkzame stoffen hebben de eigenschap de bloed-hersenbarrière te passeren.

 

Enula Microbial Defense : heeft ontstekingsremmende eigenschappen, heeft een breed spectrum aan antibacteriële, schimmeldodende, antivirale en antiparasitaire eigenschappen. Enula is effectief tegen zowel Borrelia als sommige Babesia-soorten.

 

Houttuynia Microbial Defense : heeft ontstekingsremmende eigenschappen, heeft een breed spectrum aan antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen. Dankzij deze eigenschappen is Houttuynia effectief tegen Borelia Borrelia en door teken overgedragen co-infecties. Het is bijzonder effectief tegen Bartonelia.

 

Magnesiummalaat : een vorm van magnesium die buitengewoon goed door het lichaam wordt opgenomen. Magnesium is een essentieel mineraal dat nodig is voor het goed functioneren van het lichaam. Magnesium is essentieel voor het behoud van een normale zenuw- en hersenfunctie, hartritme en bloeddruk. Magnesium is ook nodig voor een goede samentrekking en ontspanning van de skeletspieren, maar ook van de gladde spieren in de darmen, de ductus pancreaticus, de galwegen, enz.

 

Mora Microbial Defense : heeft ontstekingsremmende eigenschappen en heeft een breed spectrum aan antibacteriële, antivirale, antischimmel- en antiparasitaire eigenschappen.

 

Peterselie Detox : vertoont eigenschappen die het lichaam reinigen van gifstoffen en biotoxinen. De werkzame stoffen in het preparaat ontgiften de lever, de nieren, het lymfestelsel en de intercellulaire ruimten en zuiveren het bloed. Peterselie Detox vermindert effectief de symptomen die gepaard gaan met de Herx-reactie. Daarnaast vult het tekorten aan ijzer, calcium, riboflavine, thiamine, vitamine C, carotenen en vitamine A aan.

 

Samento Microbial Defense : de werkzame stoffen in Samentoj zijn effectieve modulatoren van het immuunsysteem, vertonen een breed spectrum van antibacteriële, antivirale, antischimmel- en antiparasitaire activiteit. Dankzij deze eigenschappen is Samento effectief tegen Borrelia burgdorferii bacteriën en andere typen Borrelia bacteriën en tegen door teken overgedragen co-infecties.

 

Sealantro Metal Detox : ondersteunt de ontgifting van het lichaam van zware metalen, maar ook van biotoxines en vele andere giftige stoffen.

 

Serrapeptase : is een proteolytisch (eiwitbrekend) enzym dat wordt verkregen uit het spijsverteringsstelsel van zijderupsen. De functie van dit enzym is het verteren van het fibrine dat de Borrelia-bacteriën beschermt. Serrapeptase helpt de microbiële biofilm af te breken. De afbraak van fibrine, dat de bacteriën beschermt, maakt de cellen van het immuunsysteem effectief in het aanvallen en bestrijden van pathogene micro-organismen. Serapeptase verbetert het zuurstoftransport naar weefsels door het afbreken van fibrine dat aan de capillaire wanden hecht. Hierdoor verandert in weefsels waar anaërobe omstandigheden heersen, dwz gunstig voor de groei van bacteriën, de omgeving in aërobe omstandigheden die ongunstig zijn voor het voortbestaan van bacteriën.

 

Sparga Sulphur Detox : ondersteunt de verwijdering van sulfoantibiotica en andere op sulfonamide gebaseerde geneesmiddelen uit het lichaam die de sulfaatroutes van het lichaam en de manier van toxineconjugatie door glutathion blokkeren.

 

Stevia : heeft een antibacteriële werking tegen alle ontwikkelingsvormen van Borrelia-bacteriën. Het tast de biofilm aan die door bacteriën wordt gecreëerd. Stevia vertoont ook een breed spectrum van antischimmel- en antioxiderende activiteit.

 

Takuna Microbial Defense : heeft zeer sterke antibacteriële, antivirale en schimmeldodende eigenschappen. Takuna vermindert de symptomen die gepaard gaan met de infectie.

 

Als u besluit het Cowden-protocol toe te passen, volg dan zorgvuldig de instructies die bij de producten worden geleverd. De instructies zijn zeer gedetailleerd en bevatten tabellen over het dagelijks gebruik van het product. Producten samengesteld in kant-en-klare verpakkingen en verdeeld in sets Maand 1 - Maand 9.

 

  Productfilter
Categorieën
Producttype
Product added to wishlist
Product added to compare.

Door gebruik te maken van de website geeft u toestemming voor het gebruik van cookies. Meer informatie is te vinden in het privacybeleid.