Gezonde darm - sterke immuniteit

Gezonde darm - sterke immuniteit

- Kategorien : Lidwoord

Niet alleen spelen de darmen een sleutelrol bij het voorzien van voedingsstoffen uit voedsel, het is ook de sleutel tot een gezond immuunsysteem. De darmen worden bewoond door microbiota, d.w.z. nuttige micro-organismen (voornamelijk bacteriën). De darmmicrobiota activeert het immuunsysteem en coördineert zijn werk gedurende het hele leven, en het dichte netwerk van zenuwcellen zendt signalen uit over elke bedreiging voor het hoofdkwartier, dat wil zeggen de hersenen. Bijna 80% van de immuunlichamen wordt gevormd in de darmen.

De darmen bevatten zowel nuttige als pathogene bacteriën. Onze vriendelijke bacteriën helpen het immuunsysteem te reguleren. Wanneer de balans tussen goede en slechte bacteriën wordt verstoord, verzwakt het immuunsysteem en raakt het ongereguleerd. Het kan ook vatbaarder worden voor auto-immuniteit. Dit komt omdat darmbacteriën invloed hebben op de ontwikkeling en rijping van het immuunsysteem dat is gekoppeld aan de slijmvliezen. De slijmvliezen van het organisme zijn de eerste lijn waar factoren uit de externe omgeving zoals bacteriën, virussen, schimmels en antigenen doorheen gaan. Het slijmvlies bekleedt de binnenkant van de neus en keel, maar ook de binnenkant van het spijsverteringskanaal. Het lymfatisch weefsel van de slijmvliezen omvat het individuele slijmvlies van het organisme. Ze zijn een systeem van "communicerende vaten". Daarom kan de slechte toestand van het darmslijmvlies nauw verband houden met de terugkerende systemen, b.v. respiratoir of urogenitaal. De afweermechanismen van de gastro-intestinale mucosa zijn het voorkomen van kolonisatie van de slijmvliezen door pathogene micro-organismen. Het slijmvlies is uitgerust met sensorische cellen die snel een bedreiging kunnen identificeren en een signaal kunnen sturen dat de volgende stappen in de immuunrespons in gang zet. Het slijmvlies is ook een bron van de sIgA-klasse van antilichamen, het belangrijkste mucosale antilichaam van het immuunsysteem. Over de darmen gesproken, ook de essentie van de darmbarrière moet worden genoemd. De darmbarrière bestaat uit het darmepitheel, het slijmvlies en de darmbacteriën. Elk van deze elementen zorgt voor de juiste dichtheid en speelt een belangrijke rol. De verzwakking van de verbindingen tussen epitheelcellen kan leiden tot de zogenaamde lekkende darm. Het gevolg hiervan is de penetratie in het lichaam van wat in het darmlumen moet worden vastgehouden. Dit stimuleert het werk van het immuunsysteem en wordt daarom constant gestimuleerd. Er wordt een overmatige hoeveelheid pro-inflammatoire cytokines geproduceerd en chronische ontstekingen, de zogenaamde stille ontsteking.

Veel mensen die lijden aan de ziekte van Lyme klagen over verschillende darmaandoeningen, b.v. diarree, chronische constipatie, verandering in de consistentie van de ontlasting (losse, waterige ontlasting of met slijm, bloed), brandend maagzuur, misselijkheid. buikpijn, gas, gas, een gevoel van overloop in de buik. Sommige mensen worstelen met dit soort aandoeningen lang voordat de infectie optreedt, d.w.z. de disfunctie van het spijsverteringsstelsel begon lang voordat ze de ziekte van Lyme opliepen. Anderen genieten hun hele leven van de goede werking van het spijsverteringsstelsel totdat ze de ziekte van Lyme krijgen. Let er dus op dat de ziekte van Lyme zowel het gevolg is van een verzwakt immuunsysteem als de oorzaak ervan.

Om de werking van de darmen te verbeteren, raden we aan om in de therapie op te nemen:

- Probiotica

- L-glutamine

- Natriumbutyraat

- Omega zuren (DHA en EPA)

- Spijsverteringsenzym

- Bernagieolie als bron van gamma-linoleenzuur

Deze producten kunnen parallel worden gebruikt met de kruiden die worden gebruikt bij de ziekte van Lyme.

PROBIOTICA

Probiotica zijn levende micro-organismen die, wanneer ze in de juiste dosering worden ingenomen, gunstig zijn voor de gezondheid. Probiotische bacteriën concurreren met ziekteverwekkers om een ​​plaats in de darmen, waardoor ze de juiste samenstelling van de gehele microbiota behouden. Dit helpt om het juiste niveau van immuniteit van de slijmvliezen te behouden en ondersteunt bijgevolg de algehele immuniteit van het lichaam, wat uiterst belangrijk is voor mensen die lijden aan de ziekte van Lyme.

Probiotische bacteriën hebben een positief effect op het functioneren van het hele organisme omdat:

- Vergemakkelijk het spijsverteringsproces,

- Helpen om niet-geabsorbeerde voedselresten af ​​te breken,

- Verhoog de opname van vitamines en mineralen,

- Kan sommige B-vitamines, vitamine K, foliumzuur,

- Remt de groei van schadelijke bacteriën,

- Beïnvloeden het werk van het immuunsysteem, waardoor de weerstand tegen infecties toeneemt,

- Stimuleer de synthese van ontstekingsmediatoren, de zogenaamde interleukinen en interferon in het bloedserum, wat gunstig is bij sommige immuunziekten,

- Bescherm de darmflora tijdens antibioticabehandeling,

- Verbetering van de bloedtoevoer naar het darmslijmvlies,

- Sommige stammen hebben anti-allergische en kankerbestrijdende eigenschappen,

- Verminder de symptomen van lactose-intolerantie,

- Lager cholesterol.

Probiotica remmen de groei en vernietigen zelfs schadelijke micro-organismen in de darm door:

- Produceer bacteriostatische en bacteriedodende stoffen,

- Bestrijd pathogene microflora voor voedingsstoffen, vitamines, groeifactoren,

- Door de productie van melkzuur verlagen ze de pH van de darm, wat bijdraagt ​​aan de directe bestrijding van pathogene en potentieel pathogene micro-organismen.

Hoe kies ik een goede probiotica?

Om een ​​gunstig effect op ons lichaam te hebben, moet een probioticum de volgende eigenschappen vertonen:

Het effect van een probioticum hangt af van het type (stam) en de hoeveelheid in een dosis (1-40 miljard).

Om een ​​gunstig effect te hebben op de ontvanger, moeten probiotica bestand zijn tegen de omstandigheden die optreden tijdens gastro-intestinale transit (maagzuur, pancreasenzymen, gal) en de dunne darm en de dikke darm in levensvatbare vorm en in zoveel mogelijk aantallen bereiken.

Om zich in het lichaam te kunnen voortplanten, moet het probioticum zich kunnen hechten aan de cellen van het darmepitheel. Deze therapietrouw is van voorbijgaande aard, probiotica zullen binnen enkele dagen worden geëlimineerd. Het moet regelmatig worden ingenomen om de gunstige effecten te behouden.

Het moet stoffen produceren die de groei van pathogene microben remmen.

Veel preparaten worden geadverteerd met een groot aantal verschillende stammen in één capsule. Ondertussen vertaalt het aantal soorten zich, in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, niet in de kwaliteit van de hele voorbereiding. Het is belangrijk welke specifieke bacteriestam in een bepaald preparaat zit en in welke hoeveelheid.

Om zeker te zijn van de kwaliteit van het probiotische preparaat, let op de juiste nomenclatuur van probiotische stammen. De probiotische stam moet worden beschreven volgens het volgende patroon: geslacht (bijv. Lactobacillus) soorten (bijv. rhamnosus) en letter-cijferaanduiding (bijv. LA 801).

Daarom moet niet alleen aandacht worden besteed aan de soortnaam, d.w.z. Lactobacillus rhamnosus, maar ook aan de naam van de stam - LA 801, omdat alleen een specifieke stam van een bepaalde soort klinisch bewezen probiotische eigenschappen vertoont.

Een van de beste probiotica op de markt die onze aandacht heeft getrokken, zijn de Lactiniane-probiotica van PiLeJe. PiLeJe is een Frans bedrijf dat alleen producten van natuurlijke oorsprong aanbiedt in doses die overeenkomen met de dagelijkse behoeften van het menselijk lichaam, gekenmerkt door optimale opname vanuit het maagdarmkanaal. Het PiLeJe-laboratorium heeft in de loop van 20 jaar talrijke tests uitgevoerd, op basis waarvan de stammen werden geselecteerd (deze stammen zijn gedeponeerd in de National Collection of Micro-organismen Cultivation bij het Pasteur Institute in Lille, Frankrijk) volgens specifieke kenmerken en behoeften .

Voor de algemene reconstructie van de darmmicrobiota is het belangrijk dat het probioticum bacteriën uit de Bifidobacterium- en Lactibacillus-groepen bevat. Het Lactibiane Standard probioticum bevat de bovengenoemde stammen en helpt bij het reguleren van darmstoornissen en het versterken van de darmflora van het spijsverteringskanaal.

Bij darmontsteking is het de moeite waard om gedurende 3 maanden het sterkere probioticum Lactibiane IKI te introduceren.

Zorg ervoor dat u Lactobacillus helveticus-stammen toevoegt als bij u de diagnose Candida-geïnduceerde candidiasis is gesteld. Het is bewezen dat Lactobacillus helveticus-stammen de vermenigvuldiging van Candida-gisten en hun hechting aan het darmepitheel remmen, ze verminderen ook de slijmafscheiding door Candida-cellen, waardoor ze minder resistent worden. Bovendien hebben probiotische bacteriën een gunstig effect op het immuunsysteem en ondersteunen ze de afweermechanismen. Het probioticum dat de Lactobacillus helveticus-stam bevat, is Lactibiane CND10.

Als uw probleem diarree of dunne ontlasting is, denk dan aan het probioticum dat de Saccharomyces boulardii-stam bevat. Saccharomyces boulardii is een heilzame gist, geen bacterie zoals bij andere probiotica het geval is.

L-GLUTAMNA

L-Glutamine is een aminozuur dat een energiebron is die wordt geleverd aan het slijmvlies van de dunne darm. Als slijmvliescellen beschadigd zijn, kan glutamine helpen om het weer op te bouwen met nieuwe gezonde cellen. Het heeft ook immuunversterkende eigenschappen.

OPMERKING: L-glutamine mag niet worden gebruikt door mensen met inflammatoire darmaandoeningen, zoals colitis ulcerosa of de ziekte van Crohn, en ook niet door mensen met verminderde leverefficiëntie.

Aliness L-glutamine

Vormt L-Glutamine

NATRIUM BOTER

Natriumbutyraat is een vetzuur met een korte keten. Vetzuren met een korte keten zijn de belangrijkste stoffen die de darmwand voeden. Ze helpen de darmbarrière in stand te houden en ontstekingsprocessen in de darmen en het hele lichaam te verminderen. Natriumbutyraat stabiliseert de structuur direct en zorgt voor de integriteit en functionaliteit van de darmwand, stimuleert de groei van saprofytische bacteriële flora en remt zo de ontwikkeling van darmpathogenen. Het heeft ook ontstekingsremmende eigenschappen. Boterzuur remt sterk de secretie van pro-inflammatoire interleukinen en is betrokken bij immuunregulatie.

OMEGAZUREN

OMEGA 3-zuren, waaronder DHA en EPA, zijn cruciaal voor het behoud van de gezondheid. EPA is een natuurlijke ontstekingsremmer en helpt ook om pijnlijke gewrichten en spieren te verzachten. Onderzoek toont aan dat het nemen van omega-3-vetzuren samen met probiotica het darmslijmvlies versterkt.

Medicaline - omega met vitamine E.

DIGESTIEVE ENZYMEN

Spijsverteringsenzymen breken voedselcomponenten af ​​tot de kleinste moleculen waaruit ze bestaan: eiwitten tot aminozuren, complexe koolhydraten tot eenvoudige suikers en vetten tot vrije vetzuren. De Borrelia-bacterie vermindert de afscheiding van spijsverteringsenzymen. Als uw probleem gas, een opgeblazen gevoel, boeren, brandend maagzuur of diarree is, is het de moeite waard om preparaten te gebruiken die spijsverteringsenzymen bevatten.

VEZEL

De darmmicrobiota krijgt door de verwerking van voedingsvezels energie, stimuleert het immuunsysteem en ondersteunt de aanmaak van B- en K-vitamines. Vetzuren met een korte keten zijn het bijproduct van het vezelmetabolisme. Een vezelrijk dieet verhoogt de diversiteit van de darmmicrobiota. Vezels werken als prebiotica, dat wil zeggen stoffen die essentieel zijn voor het stimuleren van de groei van probiotische bacteriën in de darm. Prebiotica omvatten resistent zetmeel, inuline en fructo-oligosachariden.

De bronnen van resistent zetmeel zijn onder andere: linzen, rijst, gries, bonen, rauwe havervlokken. gekoelde pasta, aardappelen, zoete aardappelen en onrijpe bananen.

De bron van inuline zijn onder andere witlof, aardpeer, asperges, artisjokken, prei, ui, knoflook. Inuline verbetert, naast zijn prebiotische eigenschappen, de opname van calcium en magnesium.

De bronnen van fructooligosacchariden zijn onder andere ui, knoflook, artisjok.

De aanbevolen hoeveelheid voedingsvezels bij gezonde mensen is 20-40 g.

Als je de voeding niet van voldoende vezels kunt voorzien, kun je suppletie met inuline of fructo-oligosachariden gebruiken.

Vitale vezels

BICULTURELE OLIE

Bernagieolie is een rijke bron van gamma-linoleenzuur. Het beschermt en regenereert de darmen en het hele spijsverteringsstelsel. Het heeft ontstekingsremmende eigenschappen.

WANNEER STARTEN MET HET VERSTERKEN VAN DE DARM?

Het bovenstaande schema van darmreconstructie moet worden gestart aan het begin van de behandeling van de ziekte van Lyme en gedurende de hele therapie worden gebruikt.

Product added to wishlist
Product added to compare.