Zuurbes

Zuurbes

- Kategorien : Lidwoord

Berberine is een chemische verbinding afgeleid van een plant genaamd berberis. Deze stof wordt steeds populairder in Europa en over de hele wereld, ook onder mensen die lijden aan de ziekte van Lyme en co-infectie. Dit komt omdat berberis een breed spectrum van activiteit heeft. Het wordt gebruikt bij de behandeling van diabetes Type 2 en insulineresistentie. Het kan een gunstig effect hebben op het welzijn, het verlaagt cholesterol en vermindert de gastro - intestinale symptomen van de ziekte van Lyme.

Eigenschappen van Barberry:

Berberis wordt gewaardeerd om zijn ontstekingsremmende, antioxiderende, hypoglycemische, antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen. Het is echter ook noodzakelijk om verschillende speciale kenmerken van berberis te onderscheiden:

- verhoogt de productie van SCFA in de darmen. Dit beschermt het slijmvlies tegen schade veroorzaakt door Borrelia bacteriën en verlicht ontstekingen

- vermindert insulineresistentie door interactie met de darmmicrobiota

- verhoogt het aantal nuttige micro-organismen

- heeft een sterke antischimmel werking tegen schimmels van het geslacht Candida

- heeft een gunstig effect op de darmbarrière en leidt tot een afname van chronische ontsteking

- heeft antibacteriële eigenschappen, waaronder tegen de bacterie Chlamydia pneumoniae. Berberis is een van de belangrijkste kruiden in Buhner ' s protocol voor Chlamydia.

Het werkt synergetisch d.w.z. verhoogt de effectiviteit van bepaalde fungiciden, bijv. caprylzuur

- bevordert de verwijdering van parasieten uit het lichaam, voornamelijk gebruikt in het geval van Giardia Lamblia

Wijze van gebruik:

Je kunt berberis in verschillende vormen vinden:

1. Alcohol tinctuur

Op Alcohol gebaseerde kruidentinctuur wordt gemaakt door een verse plant te macereren in alcohol op volle sterkte of een gedroogde plant in een mengsel van alcohol en water. Alcohol is een uitstekend medium voor de extractie van kruiden en op alcohol gebaseerde tincturen zijn de meest populaire vorm van gebruik van kruiden door professionele kruidendokters. Maceratie van kruiden met alcohol maakt de actieve ingrediënten van het kruid sneller in de bloedbaan, waardoor de tinctuur een snelwerkende vorm van kruideninname is.

Aanbevolen inname: 1 ml x 3-6 per dag, concentratie 1:2

2. Niet-alcoholisch extract

Non-alcoholisch extract wordt voornamelijk bereid op basis van glycerine. Glycerine is een populair alternatief geworden voor alcoholtincturen en is ideaal voor kinderen en mensen die geen alcohol willen of kunnen consumeren. Glycerine is echter niet zo effectief in het extraheren als water of alcohol. Glycerine heeft slechts ongeveer 60% van de extractieve waarde van alcohol. Zo zal berberis glyceraat 40% zwakker zijn dan alcohol tinctuur.

Aanbevolen inname: 1 ml x 3-6 per dag, concentratie 1: 1

3. Ingekapseld kruid

Capsules zijn een zeer populaire manier geworden om kruiden te nemen, omdat ze een gemakkelijke en handige vorm van dosering zijn. Een van de belangrijkste voordelen van capsules is dat we de smaak van kruiden niet voelen. Bovendien neemt u het kruid in de vorm van gemalen kruiden ingesloten in een capsule, u neemt al het plantmateriaal samen met plantenvezels. Vergeet echter niet dat u, samen met de gemalen berberis die in de capsule is ingesloten, ook de capsulewand doorslikt. De capsulewand draagt niets bij aan de therapie en moet door het lichaam worden verteerd.

Aanbevolen inname: neem 1 capsule 2-3 keer per dag bij de maaltijd.

4. Gemalen kruid

Gemalen berberis kan worden ingekapseld of bereid uit tincturen.

Tincturen thuis maken: de meest effectieve concentratie is 1:5 op 70% alcohol. Dat wil zeggen, 1 deel van planten voor 5 delen alcohol. 100 g berberine giet 500 ml alcohol 70% (om het te bereiden moet je 365 ml spirit verdunnen met 135 ml water). Laat gedurende 2 weken in een donkere container zonder toegang tot licht, u kunt ook laten in een gewone pot, fles of schaal maar houden in een gesloten kast, zodat er geen toegang tot licht. Elke dag schudden om te mengen. Filter na 2 weken om de planten te scheiden van het resulterende alcoholextract-u kunt door een trechter of door gaas. Bewaar in een donkere fles of een gewone fles gewikkeld in aluminiumfolie en bewaar in een kast.

Aanbevolen inname: ½ theelepel tinctuur 3-6 keer per dag

5. Cut herb

Gesneden kruid is een gedroogde vorm van Berberis in kleinere stukken gesneden. Van het gesneden kruid kun je bouillons of tincturen bereiden.

Afkooksel: kook 2/3 kopje water en voeg 1 of 2 theelepels Berbervisschors toe. Kook ongeveer 15 minuten., stam. Het wordt aanbevolen om 2 tot 3 kopjes per dag te drinken.

Contra:

Berberis kan niet worden gebruikt door vrouwen tijdens zwangerschap en borstvoeding.

Bijwerking:

De berberine in Berberis kan het niveau van bilirubine in het bloed verhogen, het natriumgehalte in het bloed verlagen of milde fotofobie veroorzaken.

Product added to wishlist
Product added to compare.