Voordelen van glutathionsuppletie

Voordelen van glutathionsuppletie

- Kategorien : Lidwoord

Glutathion is de zogenaamde "vader van antioxidanten". Het werd zo genoemd omdat het vrije radicalen neutraliseert en DNA-herstel ondersteunt. Het heeft ook zeer sterke antioxiderende eigenschappen, die gifstoffen en vrije radicalen in ons lichaam elimineren. Bovendien helpt het het immuunsysteem om onze immuniteit te ondersteunen. En dit zijn slechts enkele van de zeer belangrijke functies van glutathion in de strijd tegen de ziekte van Lyme.

Glutathion bestaat uit drie aminozuren: glutaminezuur, glycine en cysteïne (NAC).

Glutamine: is een aminozuur dat deel uitmaakt van de verbindingen die eiwitten zijn. De belangrijkste activiteit is de regeneratie van het darmslijmvlies, dat de werking van de darmen ondersteunt. Het is ook verantwoordelijk voor de vermenigvuldiging van immuuncellen, wat helpt bij het bestrijden van verschillende soorten infecties en virussen. Bij het versterken van de immuniteit is het ook belangrijk dat in het "gevecht" van het organisme met de bacteriën grotere hoeveelheden glutamine worden gebruikt, en daarom moet het worden aangevuld als u een chronische ziekte heeft. Zijn werking, met name in het geval van de ziekte van Lyme en zijn co-infecties, beschermt tegen de verplaatsing van bacteriën, die een directe invloed hebben op ontstekingen.

Glycine: behoort tot endogene aminozuren, d.w.z. die het lichaam zelf kan synthetiseren. In het geval van de ziekte van Lyme en zijn co-infecties is het lichaam echter niet in staat om voldoende hoeveelheid van dit aminozuur te synthetiseren, daarom wordt aanvulling of verhoogde toevoer uit voedsel aanbevolen (voedingsmiddelen die rijk zijn aan dit aminozuur zijn: boekweit, pompoenpitten, vis, rode linzen, tarwezemelen, frambozen). Het is uiterst belangrijk omdat glycine deelneemt aan het leverondersteuningsproces. Het vermindert ontstekingen in ons lichaam en verbetert de kwaliteit van de slaap. Glycinedeficiëntie kan bijdragen aan de ontwikkeling van depressie of concentratieproblemen.

Cysteïne (NAC): het is ook een van de essentiële aminozuren, maar het is de moeite waard om te weten dat om de optimale hoeveelheid te garanderen, ons menu rijk moet zijn aan producten zoals: zonnebloempitten, sojabonen, walnoten of peulvruchten ( linzen, kikkererwten, bonen). NAC verhoogt de weerstand van het lichaam aanzienlijk en minimaliseert het risico op bacteriële, schimmel- of virale infecties. En nog belangrijker, het stelt je in staat om de productie van glutathion in het lichaam te verhogen.

Glutathion niveau testen:

Wanneer we besluiten om te testen, is het de moeite waard om het niveau van verminderd en totaal glutathion te controleren. Als de verhouding van de eerste tot de laatste de afkapwaarde (> 0,8) overschrijdt, is suppletie te overwegen.

Welke aanvulling te gebruiken?


Wanneer we besluiten suppletie te nemen, is het belangrijk om de juiste vorm te kiezen. De algehele biologische beschikbaarheid en opneembaarheid van glutathion is laag, dus om er baat bij te hebben, moet het in een verminderde (of actieve) vorm worden ingenomen. Bij suppletie met glutathion dient u tevens te zorgen voor voldoende aanvoer van vitamine E, vitamine C en selenium uit de voeding.

Je kunt zowel NAC als Glutation in gereduceerde vorm krijgen van Aliness

- NAC N-Acetyl L-Cysteïne, 500 mg, 100 capsules

- L-Glutathion verlaagd 500 mg, 100 caps.

Gezondheidsvoordelen van glutathion gerelateerd aan de ziekte van Lyme?

1. Ondersteunt het immuunsysteem
Als gevolg van infectie neemt de oxidatieve stress en de ontsteking toe wat leidt tot een glutathiontekort. Bij een tekort verliezen immuuncellen hun vermogen om de ziekte te bestrijden. Het herstellen van het natuurlijke niveau van glutathion vermindert de ernst van de symptomen.

2. Het heeft invloed op de geestelijke gezondheid
Mensen met een depressie hebben lagere niveaus van glutathion.

3. Vermindert ontstekingen
Het is in staat om de productie van cytokines te remmen.

4. Vermindert stress door antioxidanten
Het vermindert reactieve zuurstofsoorten en ondersteunt zo andere antioxidanten zoals vitamine E.

5. Ondersteunt de darmen
Glutathion ondersteunt de werking van glutathionperoxidase, een sleutelenzym dat bijdraagt ​​aan de verwijdering van vrije radicalen.

6. Onderhoudt een gezonde lever
Het vermindert de schade aan levercellen, wat leverproblemen kan voorkomen.

Glutathion is daarom essentieel om het lichaam te ondersteunen in de strijd tegen Borrelia-spirocheten, waardoor het een geweldige aanvulling is op het kernprotocol van Buhner.

Product added to wishlist
Product added to compare.