Verzuring van het lichaam

Verzuring van het lichaam

- Kategorien : Lidwoord

Onlangs heeft het onderwerp verzuring van het lichaam veel populariteit gewonnen. In de media horen we vaak wat ons lichaam verzuurt en hoe erg het onze gezondheid aantast, vooral bij ziektes als de ziekte van Lyme. Hebben we echt extra ondersteuning van ons lichaam nodig om een ​​optimale zuur-base balans te behouden?

 

WAT IS HET ZUUR-BASIS-BALANS?

"Het zuur-base-evenwicht van het lichaam is een toestand waarin een specifieke verhouding van kationen en anionen in lichaamsvloeistoffen wordt gehandhaafd, waardoor hun juiste pH en het juiste verloop van voedingsprocessen worden geconditioneerd."

In oplossingen met een pH < 7 is de concentratie van waterstofionen hoger dan die van hydroxylionen en dergelijke oplossingen zijn zuur, terwijl in oplossingen met een pH > 7 de concentratie van hydroxide-ionen hoger is, dus dergelijke oplossingen zijn alkalisch. pH = 7 is een neutrale reactie.

 

WELKE pH IS IN ONS ORANISME?

Laten we beginnen met het feit dat ons lichaam een ​​verschillende pH heeft, afhankelijk van de locatie. Van alkalisch in pancreasvocht, via neutraal bloed, tot zeer zuur maagsap. In de volksmond worden al deze waarden echter teruggebracht tot de "pH van ons lichaam", wat specifiek de pH van het bloed betekent en in het bereik van 7,35-7,45 ligt.

 

HOE ZIET EEN DIEET DIE ONZE PH ONDERSTEUNT ERUIT?

Zuurvormende producten:
- vlees
- kazen
- vis
- eieren
- graanproducten

Alkalische producten:
- groenten
- fruit


In het "ontzurende" dieet moet ons lichaam alkalische producten consumeren en zuurvormende producten vermijden.

Laten we beginnen met het feit dat we de pH-waarde van het bloed in het bereik van slechts 0,01 tot 0,02 eenheden kunnen beïnvloeden door middel van een dieet! Ja, de urine-pH kan veranderen van 1,0 tot 1,2 eenheden, afhankelijk van ons dieet, maar urine heeft een zeer grote veranderingslimiet. Afhankelijk van de dag van de cyclus of hygiëne kan het zuur (ca. PH = 5) of alkalisch (ca. PH = 8) zijn. In dit geval is de verandering van 1 eenheid veroorzaakt door het dieet niet meer zo spectaculair.

 

Voeding bij de ziekte van Lyme is erg belangrijk. Zowel tijdens antibiotische therapie als het gebruik van kruiden, b.v. het Buhner-protocol, laten we zorgen voor een goede metabole ondersteuning. Het is de moeite waard om enkele principes van het "ontzurende lichaam"-dieet te volgen en regelmatige consumptie van groenten en fruit in ons menu op te nemen. Laten we echter de rijken aan omega-3-vetzuren niet vergeten - vis of volkoren graanproducten, gekenmerkt door een grote hoeveelheid vezels.

 

De combinatie van de kruiden van het Buhner-protocol met een uitgebalanceerde voeding, lichamelijke activiteit en stressvermindering is een recept voor een effectieve bestrijding van de symptomen van de ziekte van Lyme en de co-infecties daarvan.

Product added to wishlist
Product added to compare.