Stephen Harrod Buhner's protocol voor de behandeling van de ziekte van Lyme

Stephen Harrod Buhner's protocol voor de behandeling van de ziekte van Lyme

- Kategorien : Lidwoord

Buhner-protocol

Stephen Harrod Buhner is een uitmuntende Amerikaanse fytotherapeut die minutieus een natuurlijk protocol heeft ontwikkeld voor de behandeling van de ziekte van Lyme en haar co-infecties. Het Buher-protocol is een van de bekendste en meest effectieve natuurlijke therapieën geworden voor door teken overgedragen ziekten.

Buhner doorbreekt het standaarddenken over de behandeling van de ziekte van Lyme. Het richt zich niet alleen op de antibacteriële werking. Hij analyseert grondig het hele infectiemechanisme van de Borrelia-bacterie en legt uit dat de therapie alleen effectief is als we multidirectioneel handelen.

Volgens de richtlijnen van Buhner moet naast de antibacteriële werking ook het immuunsysteem worden versterkt, dat als gevolg van infectie niet alleen wordt verzwakt, maar ook op een zeer specifieke manier wordt overgemoduleerd op de behoeften van bacteriën. Borrelia veroorzaakt ook een aantal auto-immuunreacties. Adequate modulatie van het immuunsysteem is essentieel. We kunnen niet rekenen op alleen kruiden of medicijnen om bacteriën te bestrijden. Het is ons immuunsysteem dat zowel tijdens de behandeling als na de behandeling sterk moet zijn.

Een ander belangrijk element is de bescherming van het endotheel. De Borrelia-bacterie tast de structuren van het endotheel en de verbindingen daartussen aan. Het endotheel bekleedt alle organen, inclusief de hersenen en het hart. Endotheelbescherming beschermt dus bepaalde structuren tegen schade veroorzaakt door bacteriële invasie. Door de endotheelcellen vast te zetten, wordt ook de verdere verplaatsing van Lyme-spirocheten in het lichaam gestopt. Het moet daarom worden beschouwd als de hoeksteen van de therapie. Dit zal u helpen de progressie van de ziekte te vertragen, schade te minimaliseren en de ernst van de symptomen te verminderen.

Buhner selecteert in zijn Protocol ook kruiden die beschadigde organen en systemen zullen beschermen en herstellen. Door uw hersenen, hart, lymfestelsel, gewrichten en andere aangetaste gebieden te beschermen, kunt u de symptomen verminderen en herstellen.

Buhner richt zich ook op het remmen van de cytokinecascade die door Borrelia wordt veroorzaakt. Spirocheten bij de ziekte van Lyme induceren een cascade van cytokinen, wat op zijn beurt leidt tot weefselafbraak en de bron van veel symptomen wordt bij patiënten met de ziekte van Lyme. Buhner gebruikt in zijn protocol kruiden die specifiek zijn voor het verstoren van de cytokinecascade. Het gebruik van specifieke kruiden stopt de meeste ontstekingen die in het lichaam optreden tijdens infectie en verstoort Borrelia's vermogen om doelcellen te lokaliseren en binnen te dringen. Het voorkomt ook dat bacteriën voedingsstoffen ophopen en zich vermenigvuldigen. Zonder deze factoren kan Borrelia niet overleven in het lichaam.

Een belangrijk element waar Buhner speciale aandacht aan besteedt, en dat vaak wordt vergeten, is de bescherming en reconstructie van collageenstructuren. De Borrelia-bacterie heeft een hoge affiniteit voor collageenstructuren. Borrelia valt collageenstructuren aan omdat ze hun voedselbron zijn. Collageen is niet alleen de huid en gewrichten. Collageenstructuren bekleden alle organen in ons lichaam. Dit wordt de bron van elk van de symptomen die zich later voordoen. Dit verklaart waarom de symptomen van verschillende systemen verschijnen tijdens de ziekte van Lyme. Als u de collageenstructuren beschermt, beginnen de symptomen af ​​te nemen. U minimaliseert ook de schade die optreedt tijdens infectie.

Buhner vergeet ook antibacteriële kruiden niet. Ze zijn ook opgenomen in zijn Protocol. Het is echter belangrijk dat u begrijpt dat de behandeling van de ziekte van Lyme integraal moet worden benaderd.

Buhner, die de kruiden analyseerde in termen van hun eigenschappen, chemische structuur, gebruiksveiligheid en gebruiksgeschiedenis, koos een set kruiden die het hele complexe infectieuze mechanisme volledig zal remmen.

Het Basic Buhner-protocol omvat:

- Andrographis paniculata
- Japanse duizendknoop (Latijnse Polygonum cuspidatum)
- Kattenklauw (Kattenklauw, Vilcacora, Latijnse Uncaria tomentosa)
- Salvia miltiorrhiza (Rode Salie)
- Chinese kalotje (Scutellaria baicalensis)
- Collageen
- Selenium

En in het geval van de ziekte van Lyme bovendien:

- Gou teng (Latijnse Uncaria rhynchophylla)
- Tryptofaan

Afhankelijk van de bijkomende symptomen selecteert Buhner aanvullende kruiden. Buhner beschreef een gedetailleerde lijst van kruiden voor veel van de symptomen die gepaard gaan met de ziekte van Lyme, waaronder:

- talrijke neurologische symptomen, bijv. geheugenstoornis, woordmist, concentratieproblemen, ontsteking van het zenuwstelsel, Bell's verlamming, neurogene pijn, demyelinisatie van neuronen, tremoren, gevoel van "stroom", obsessief-compulsieve stoornis;
- angst, hysterie;
- depressie;
- slapeloosheid;
- artralgie;
- spiertrillingen, tintelend gevoel, kruipend gevoel
- gevoelloosheid in de ledematen
- spier zwakte;
- gezwollen lymfeklieren, luie lymfe,
- oogprobleem;
- cardiologische symptomen;
- laag libido;
- huidsymptomen;
- Hoofdpijn;
- vermoeidheid;
- spijsverteringsproblemen;
- leverproblemen.


Kruiden voor symptomen dienen parallel te worden ingenomen met de kruiden uit het Basisprotocol. Ze ondersteunen bovendien uw therapie en verminderen de onaangename symptomen die gepaard gaan met de ziekte van Lyme.

Het hele Buhner-protocol wordt in detail beschreven, samen met de dosering, in het boek van Stephen Harrod Buhner, The Natural Treatment of Lyme Disease and its Co-infections - Chlamydiosis and Spotted Fever Rickettsial. Tweede druk, herzien, uitgebreid, bijgewerkt. "

Als je eenmaal bekend bent met de richtlijnen van het Buhner-protocol, onthoud dan een paar belangrijke, praktische tips:

1. Stop de behandeling pas na 12 maanden. Als je je na een paar maanden goed voelt, is dat nog geen teken dat je genezen bent. De Borrelia-bacterie creëert complexe biofilmstructuren, neemt verschillende ontwikkelingsvormen aan, sluit zich op in cysten, waardoor het tijd kost om al zijn vormen te bestrijden en als de therapie te vroeg wordt beëindigd, zal de onbehandelde infectie na verloop van tijd terugkeren, zullen de symptomen verergeren opnieuw en u zult de therapie vanaf het begin moeten starten.

2. Buhner specificeert de maximale doseringen van kruiden. De maximale doses moeten worden gehandhaafd totdat de symptomen zijn verdwenen. Na deze tijd, maar niet van de ene op de andere dag, kunt u uw dosering geleidelijk afbouwen en overschakelen op een onderhoudsdosering. Als de symptomen terugkeren bij lagere doses, ga dan terug naar de maximale doses.

3. Als u de ziekte van Lyme heeft en geen symptomen heeft, blijf dan minimaal 60 dagen op de maximale dosis en schakel dan over op onderhoudsdoses.

4. De door Buhner voorgestelde dosering werkt voor de meeste mensen goed en wordt goed verdragen. U moet er echter rekening mee houden dat uw lichaam individueel kan reageren en dat de in het protocol gespecificeerde doses voor u te hoog of te laag kunnen zijn. Buhner wijst erop dat als uw immuunsysteem erg gezond is, of als het geval erg mild is, u waarschijnlijk kleinere doses nodig heeft. Als uw immuunsysteem zwak is of uw toestand erg slecht is, heeft u waarschijnlijk hogere doses nodig. Als u erg gevoelig bent voor externe stoffen (dit treft ongeveer 1% van de patiënten), moet u mogelijk zeer kleine doses gebruiken, zelfs één tot vijf druppels per keer.

5. Buhner geeft zijn richtlijnen over welke kruiden te gebruiken en hoe. Dat betekent echter niet dat u geen andere aanvullende kruiden kunt toevoegen. Als je goed reageert op een kruid dat niet op het protocol staat, kun je het gebruiken. De door Buhner aanbevolen kruiden vertonen geen negatieve interacties met andere kruiden. Ze werken synergetisch met elkaar samen.

6. Je kunt kruiden met elkaar mengen. Het is niet nodig om ze apart te nemen. U kunt alle afgemeten tincturen in één glas gieten en samen opdrinken, of u kunt alle benodigde gemalen kruiden in één glas gieten, lauw water gieten en met het bezinksel opdrinken.

7. Als u een product gebruikt met bindende eigenschappen, b.v. zeoliet, gebruik het dan ten vroegste 30 minuten na inname van andere kruiden uit het protocol en ten minste 4 uur voordat u de volgende dosis producten uit het protocol inneemt. Gebruik geen bindmiddelen tijdens de behandelingsperiode, maar alleen tijdens de Herx-reactie.

8. Veel mensen negeren het gebruik van collageen in therapie. Dit is een ernstige fout. We schreven eerder over het belang van collageen. Introduceer dus een dieet dat rijk is aan collageen, en als je het lichaam niet van voldoende collageen in de voeding kunt voorzien, voer dan suppletie in.

9. Onthoud dat bacteriën geen weerstand opbouwen tegen kruiden. De chemische structuur van kruiden is zeer complex, te complex om resistentie te laten bestaan. In plaats van een enkele chemische stof bevatten planten honderden of duizenden verschillende verbindingen.

10.Geef je lichaam de tijd en de kans om te regenereren. Je lichaam heeft minimaal een jaar nodig om te regenereren. Forceer jezelf niet te veel, ook al voel je je beter. Rest. Dit is niet het moment voor intensieve trainingen. In ieder geval is matige lichaamsbeweging aan te raden, maar niet erg intensieve trainingen of marathons.

Een ander zeer belangrijk aspect dat door Buhner wordt genoemd en dat een integraal onderdeel is van een effectieve behandeling van de ziekte van Lyme, is de gelijktijdige bestrijding van co-infecties.

Veel mensen behandelen alleen de ziekte van Lyme. Het richt zich alleen op de soorten Borrelia-bacteriën. Helaas gaat de ziekte van Lyme vaak gepaard met de zogenaamde door teken overgedragen co-infecties. Door teken overgedragen co-infecties zijn comorbide infecties die ziekten veroorzaken die door teken worden overgedragen gelijktijdig of niet-gelijktijdig met spirocheet van de ziekte van Lyme, of naast elkaar bestaande ziekten die via een andere route worden overgedragen. Eén co-infectie verhoogt de besmettelijkheid van een andere parasiet en vergemakkelijkt de overdracht in het organisme van de gastheer, wat betekent dat daaropvolgende infecties veel gemakkelijker zijn.

De belangrijkste co-infecties die gepaard gaan met de ziekte van Lyme zijn:

- Bartonella
- Babesia
- Chlamydia pneumoniae
- Erlichia
- Anaplasma
- Mykoplasma pnuemoniae
-Rickettsia (Rickettsia)
- Yersina

Elk van deze co-infecties heeft zijn eigen specifieke werkingsmechanisme in het lichaam en veroorzaakt min of meer specifieke symptomen. Daarnaast moet je onthouden dat er een synergie is tussen bacteriën. Wanneer je besmet bent met twee of meer door teken overgedragen ziekteverwekkers, is hun impact op het lichaam veel ernstiger dan wanneer je te maken hebt met een aanval van slechts één ziekteverwekker. De symptomen van de ziekte van Lyme verergeren en de negatieve invloed van Lyme-spirocheet op het menselijk lichaam neemt toe. Het is vrijwel onmogelijk om Borrelli te verwijderen zonder tegelijkertijd co-infecties te verwijderen. Als iemand de ziekte van Lyme behandelt, maar niet tegelijkertijd co-infecties, is dit de meest voorkomende oorzaak van de zogenaamde therapieresistente ziekte van Lyme.

Buhner heeft ook natuurlijke behandelprotocollen ontwikkeld voor elk van de bovengenoemde co-infecties.

Product added to wishlist
Product added to compare.