Propolis

Propolis

- Kategorien : Lidwoord

Propolis, ook bekend als bijenlijm, wordt vaak een natuurlijk antibioticum genoemd. Propolis is rijk aan werkzame stoffen enHet heeft vele helende eigenschappen. Het wordt gebruikt voor de behandeling van vele ziekten, waaronder aambeien, hypertensie of hyperhidrose.

Wat is propolis precies?

Propolis is een dichte stof met een kleverige consistentie, gebruikt door bijen aan de binnenkant van de korf, die het mogelijk maakt om de structuur af te dichten en te beschermen tegen ziekteverwekkers. Het is een mengsel van hars van bomen en struiken en afscheidingen van bijenklieren. De chemische samenstelling ervan hangt voornamelijk af van de vegetatie van het geografische gebied waaruit zij afkomstig is en van het bijenras, het seizoen of de mate van milieuvervuiling. De belangrijkste componenten van propolis zijn:

- plantaardige harsen (50-80%),
- was (8-30%),
- polyfenolen (14-16%),
- bloempollen (5%).


Propolis is ook rijk aan tannine stoffen, terpenen, flavonen, organische zuren, lipide-eiwit stoffen, voedingsstoffen (calcium, mangaan, magnesium, zink, tin, koper, silicium, ijzer, aluminium, zilver, natrium, kalium, chroom, strontium, barium, cadmium, vanadium, titanium) en vitaminen (A, vit. B1, wit. B2, B5, B6, C, D, E).

Er wordt geschat dat tot 300 stoffen in propolis actieve biologische activiteit hebben. Daarom wordt propolsi vaak gebruikt in farmacologische producten en als een middel om de werking van het lichaam te ondersteunen of de immuniteit te ondersteunen.

Eigenschappen van propolis

1. Positief effect op de luchtwegen.
2. Behandeling van vaginale infecties.
3. Ondersteunt de behandeling van reumatologische aandoeningen.
4. Ondersteunt regeneratieve processen zoals postoperatieve wonden.
5. Actie tegen tandheelkundige problemen (parodontitis, spruw, overgevoeligheid van tanden).
6. Ondersteuning tegen huidziekten.
7. Antimicrobiële activiteit.
8. Ondersteunt weerstand tegen infecties.


Vanwege zijn bactericide, antivirale, ontstekingsremmende en regeneratieve eigenschappen wordt propolis ook gebruikt door mensen die lijden aan de ziekte van Lyme en co-infecties. Buhner voegde propolis toe aan zijn uitgebreide protocol voor collageenondersteuning.


Contra:

Propolis ondanks zijn vele gunstige eigenschappen is een sterk allergeen. De belangrijkste symptomen van allergieën zijn roodheid, zwelling en vervelende jeuk van de huid. Het wordt daarom niet aanbevolen voor mensen die allergisch zijn voor bijenproducten.

Propolis kan in vele vormen worden gebruikt: tabletten, areosols, poeder, zetpillen, zalven of spirit-extracten. 30% propolis tinctuur is ook te vinden in onze winkel lymeherbs.

Product added to wishlist
Product added to compare.