Preventie van de ziekte van Lyme

Preventie van de ziekte van Lyme

- Kategorien : Lidwoord

Europa is een deel van de wereld waar teken endemisch zijn. Dit betekent dat teken kunnen optreden op het gehele oppervlak. Er zijn echter verschillende methoden om de kans op een tekenbeet te verminderen en veel door teken overgedragen ziekten te voorkomen, waaronder de ziekte van lyme of de co-infecties.

Wat kunnen we doen?

Allereerst moeten we plaatsen vermijden waar vooral teken aanwezig zijn-hoge grassen en struiken. In een gebied met weelderige vegetatie, hebben we meer kans om te worden gebeten door spinachtigen.

Echter, als we besluiten om naar dergelijke plaatsen te gaan, zijn onze kleren belangrijk. Het lichaam moet zodanig worden afgeschermd dat het gebied van de onbeschermde huid wordt verminderd. Blouses met lange mouwen, Hoge Laarzen, hoofddeksels en lange broeken worden voorgesteld. Bovendien moet je gladde, heldere kleding dragen om de teek gemakkelijk te detecteren.

Vergeet na een wandeling niet om naar je lichaam te kijken. Besteed speciale aandacht aan de lies, navel, behaarde delen van het lichaam, plaatsen achter de oren of bochten van de ledematen. Dit zijn de" favoriete " plaatsen van teken. Vergeet ook niet dat de teek larve erg klein is (tot 1 mm) en vaak betekent het feit dat we de teek niet hebben opgemerkt niet dat hij er niet is.

In de apotheek kunt u ook een apparaat kopen voor het verwijderen van de teek. Dit is de zogenaamde lasso, waarmee u de parasiet gemakkelijk en veilig uit het lichaam kunt verwijderen.

Veel effectieve tekenafweermiddelen zijn beschikbaar. Ze zijn voornamelijk gebaseerd op chemische stoffen. Hieronder is een alternatief voor chemische perparaten. Vergeet niet dat natuurlijke preparaten vaker moeten worden aangebracht.

Natuurlijke bereidingen:

Er zijn ook natuurlijke preparaten die teken, muggen, vlooien of mijten afstoten. De meest populaire zijn essentiële oliën: eucalyptus, tijm, salie, pepermunt, kruidnagel, citroengras, patchouli, citronella en anderen. Het is voldoende om 5 druppels van de etherische olie te mengen met bijvoorbeeld pumkin seed oil en het lichaam te besproeien. Vergeet niet dat ons zweet een aas is voor teken, dus na fysieke activiteit moeten we onszelf opnieuw spuiten met de natuurlijke voorbereiding.

Enkele oliën zijn hier te vinden

Kant-en-klare spray op oliebasis vindt u hier

Een andere natuurlijke manier kan infusie van rozemarijn en tijm zijn. Kruiden moeten worden gekookt in een kleine hoeveelheid water, dan afkoelen en voeg citroensap. Het voorbereide preparaat moet op het lichaam worden gespoten.

Kattenkruid is een andere tekenafstotende plant. De infusie van kattenkruid kan worden gebruikt voor het spuiten van kleding en lichaam, maar ook dieren. Op dezelfde manier kunt u een infusie van cistus gebruiken.

Het gebruik van thuisinfusies is effectief, maar geeft een vrij kortdurend effect. Om het teken afstotende effect te behouden moet je je lichaam en kleding vaak.

De laatste natuurlijke methode die we introduceren zijn apparaten die speciale ultrasone pulsen uitzenden met een frequentie van ongeveer 40 kHz. Ze zijn volledig onschadelijk voor mensen en huisdieren, maar ze blokkeren het belangrijkste zintuig van teken. Ze zijn ook effectief tegen vlooien.

TICKLESS HUMAN, een tekenafstotend middel vindt u hier

De ziekte van Lyme is een zeer ernstige door teken overgedragen ziekte en het kan alle soorten weefsels en alle organen van het menselijk lichaam aan te vallen. Daarom kunnen de symptomen variëren van problemen met gewrichten, algemene zwakte van het lichaam, maar ook neurologische veranderingen. Hoewel het risico van beten bestaat gedurende het hele jaar, is het voorjaar dat de grootste tijd van teken activiteit. Dus laten we niet vergeten dat veel hangt af van ons en we kunnen tot op zekere hoogte voorkomen dat infectie met de ziekte van Lyme.

Mei-Lyme Disease Awareness Month

Product added to wishlist
Product added to compare.