Parasieten

Parasieten

- Kategorien : Lidwoord

Parasieten zijn alle organismen die leven in een ander organisme( gastheer), het gebruiken als een bron van voedsel en de omgeving van het leven, terwijl handelen in zijn nadeel. Parasieten leiden tot volledige dysbiose van het organisme, dat wil zeggen een staat waar vriendelijke flora wordt overspoeld en vergiftigd door ziekteverwekkers. Zowel teken als enkele muggen, luizen, vliegen, enz. zijn geclassificeerd als parasieten. Echter, dit zijn externe parasieten, en vandaag bespreken parasieten die bestaan in ons lichaam alleen intern. Deze situatie komt vaak voor met de ziekte van Lyme, waar de afweer van het lichaam tegen parasieten verminderd.

Soorten parasieten:

De grootste fout is te denken dat parasieten alleen in het spijsverteringskanaal wonen, waar hun meest voorkomende diagnose optreedt. Parasieten leven ook in het bloed van de gastheer, inwendige organen, lymfestelsel en andere weefsels van het lichaam. Sommige parasieten kunnen het lichaam volledig infecteren. Er zijn meer dan 3200 soorten parasieten en ze kunnen worden onderverdeeld in vier hoofdcategorieën:
1. Protozoa: lamblia, cryptosporidium,ciliate en Creeper-reizen in de bloedstroom en infecteren alle delen van het lichaam
2. Staartwormen: bloed, long, lever, nier of blaas staartwormen-hun lengte is ongeveer 1-2 cm
3. Lintwormen: lintwormen van runderen,honden, vissen of varkens-kan tot 12 m meten
4. Rondwormen: nematoden, haakwormen-leven in de darmen, alvleesklier, hart, lever of longen, kan meten van 0,2 tot 35 cm. Ze zijn heel gemakkelijk te verzenden.

Symptomen van infectie:

De meest voorkomende symptomen zijn buikpijn en diarree, maar parasieten kunnen allerlei symptomen veroorzaken die we aanvankelijk niet associëren met infectie. Ze zijn vooral:

- Spijsverteringsproblemen: gas, diarree, buikpijn, constipatie, darmkrampen, slijm in de ontlasting, onverzadigbare of gebrek aan eetlust, verlangen naar snoepjes, intolerantie voor bijv. gluten of lactose.
- Problemen met het immuunsysteem: zwakte, chronische vermoeidheid, frequente infecties.
- Problemen met het zenuwstelsel: geheugenproblemen, slapeloosheid, dementie.
- Emotionele problemen: depressie, neurose, prikkelbaarheid, angst.
- Andere problemen: allergieën, acne, witte vlekken rond de mond, urticaria.

Mogelijke bronnen van infectie:

Er zijn veel manieren van infectie met parasieten, ze kunnen optreden in alledaagse, gewone activiteiten. Als we bovendien een zwakke immuniteit hebben door de aanwezigheid van de ziekte van Lyme en zijn co-infecties en de vaak geassocieerde langdurige inname van antibiotica, neemt de kans op infectie met parasieten aanzienlijk toe.
Parasieten kunnen zich verspreiden via waterbronnen, met name rivieren, meren, putten of leidingwater. Onvoldoende verhit voedsel is ook een veel voorkomende infectieroute. Het is noodzakelijk om speciale aandacht te besteden aan de juiste bereiding en verwerking van vis, vlees, evenals noten, sla, enz. De drager kan ook dieren zijn, zowel de binnenlandse als de fokkerij. Daarom is het zo belangrijk om uw dieren regelmatig schoon te maken. Een andere mogelijke bron is ook fysiek contact met een besmette persoon, bijvoorbeeld geslachtsgemeenschap, maar ook gebrek aan goede hygiëne, zoals het wassen van de handen bij kinderen.

Diagnose:

De meest voorkomende methode voor het diagnosticeren van parasieten is het onderzoek van uitwerpselen. De test wordt driemaal met regelmatige tussenpozen uitgevoerd. Hierdoor kunnen de eieren van de parasiet uitkomen en kan het specifieke materiaal worden onderzocht. Echter, sommige van de parasieten, zoals pinworms, worden voornamelijk bestudeerd met behulp van perianale swabs. Het is belangrijk om de tests uit te voeren in een gespecialiseerd laboratorium, dat gespecialiseerd is in Parasitologie.
Een andere optie is een serologische bloedtest. Helaas is de test alleen nuttig in een laat stadium van infectie.

Behandeling:

Een veel voorkomende behandelingsmethode is het nemen van een antibioticum, maar steeds meer mensen kiezen voor natuurlijke methoden voor de behandeling van parasieten. De natuurlijke behandeling combineert een goed uitgebalanceerd dieet en het gebruik van gespecialiseerde kruiden om het immuunsysteem te versterken.
De beroemdste antiparasitaire kruiden omvatten:
- Zoete alsem
- Zwarte walnoot
- Mimosa pudica
- Chaparro amargosa
- Artemia annua
- Zuurbes
- Gele gentiaanwortel
- Oregano olie
- Kruidnagel olie
- Pompelmoespittenextract
- Gember

Parasieten zijn een steeds vaker voorkomend probleem in de samenleving. Volgens gegevens van de WHO hebben parasieten in de afgelopen tien jaar meer dan 4,5 miljard mensen besmet, terwijl het in Europa één op de drie mensen was. Wat ook erg belangrijk is, is dat zonder de vroege behandeling van de parasitaire infectie de behandeling van de ziekte van Lyme niet de gewenste resultaten kan opleveren. Daarom is het zo belangrijk om een passende behandeling te hebben voordat u begint met de behandeling van de ziekte van Lyme en de co-infecties.

Product added to wishlist
Product added to compare.