Jarish-Herxheimer-reactie

Jarish-Herxheimer-reactie

- Kategorien : Lidwoord

Herxheimer-reactie, d.w.z. Herx-reactie is een tijdelijke verergering van de symptomen van de ziekte van Lyme die optreedt tijdens de massale sterfte van bacteriële organismen met de progressie van de ziekte of de behandeling ervan. Tijdens deze reactie worden cytokinen geproduceerd die ontstekingssymptomen veroorzaken, waaronder koorts, gewrichts- en spierpijn, hoofdpijn, cognitieve stoornissen of een algemene afname van het welzijn.

Herx-reactie betekent vaak dat de therapie die we gebruiken, of het nu gaat om kruidentherapie of antibiotische therapie, effectief is. Het uitblijven ervan betekent echter niet dat de behandeling niet effectief is. Herxheimerreactie komt niet bij alle patiënten met de ziekte van Lyme voor. Geschat wordt dat slechts ongeveer 15% van de behandelde mensen de symptomen ervaart, vaak milde.

Als u echter last heeft van Herxa-reacties, kunt u de volgende lijst met natuurlijke Herxy-eliminatiemethoden gebruiken. Denk eraan om niet al deze producten tegelijk te gebruiken. Probeer welke oplossing voor u het beste is.

Natuurlijke producten aanbevolen voor de Herx-reactie en de preventie ervan:

Nutramedix Burbur is een extract gemaakt van Desmodium molliculum-bladeren. Het kruid wordt traditioneel gebruikt om het lichaam te reinigen. Het is zeer effectief bij het ondersteunen van de ontgifting van de lever, de nieren, het lymfestelsel en de celmatrix. Het beschermt de lever tegen externe gifstoffen zoals bepaalde chemicaliën en giftige schimmels. Het verzacht de Herx-reactie, d.w.z. de ongewenste effecten van het verdwijnen van ziekteverwekkers.

Burbur-Pinella van Nutramedix is ​​een combinatie van twee extracten: Burbur - van Desmodium molliculum en Pinella van Pimpinella anisum. Burbur-Pinella ondersteunt de ontgifting van de hersenen en het centrale zenuwstelsel, reinigt het lichaam van gifstoffen en biotoxinen, ontgift de lever, nieren, lymfestelsel en intercellulaire ruimten, reinigt het bloed. Elimineert gifstoffen uit de hersenen, de wervelkolom en het perifere zenuwstelsel. Burbur-Pinella is ook effectief in het verminderen van de Herx-reactie.

Zeoliet is een natuurlijk mineraal van vulkanische oorsprong, een van de meest effectieve producten in de Herx-reactie. Het belangrijkste ingrediënt is clinoptiloliet. Zeoliet geeft waardevolle ingrediënten af ​​aan het lichaam, terwijl het veel schadelijke stoffen bindt, zoals lood-, cadmium-, arseen-, chroom-, nikkel- en ammoniumionen. Het is belangrijk om een ​​zeoliet met een hoge zuiverheid te gebruiken die bedoeld is voor intern gebruik. We raden u aan een gecertificeerd product aan te schaffen.

Bentoniet heeft eigenschappen die het mogelijk maken om gifstoffen en zware metalen aan te trekken en te absorberen, zonder enige chemische reactie in het lichaam aan te gaan. Bentoniet creëert een "elektrische lading" wanneer het wordt gehydrateerd. Na contact met water neemt het een negatieve elektrische lading aan. Gifstoffen, bacteriën, virussen, parasieten en andere vervuilende stoffen zijn positief geladen. Wanneer klei het lichaam binnenkomt, worden gifstoffen er door aangetrokken. Wat uiterst belangrijk is, bentoniet wordt niet opgenomen in het lichaam, dus het is volkomen veilig. Het passeert het spijsverteringsstelsel en absorbeert gifstoffen en zware metalen. Tegelijkertijd komen mineralen in de klei, zoals calcium, magnesium, silicium, aluminium en kalium vrij en beschikbaar voor de stofwisselingsprocessen van het lichaam. Ten slotte wordt het op natuurlijke wijze verdreven. Denk eraan om voor inwendig gebruik hoogwaardige bentoniet te gebruiken.

Chlorella heeft unieke eigenschappen die giftige stoffen neutraliseren die zich in het lichaam hebben opgehoopt als gevolg van milieuvervuiling of consumptie van besmet voedsel. Het reinigt het lichaam van zware metalen en sommige pesticiden. Chlorella absorbeert ook gifstoffen uit de darmen, helpt bij het wegwerken van chronische constipatie en neutraliseert darmgas.

Actieve kool absorbeert effectief gifstoffen, wat hun verwijdering uit het lichaam aanzienlijk versnelt. Houd er bij het gebruik van actieve kool rekening mee dat het niet selectief in het lichaam werkt, maar alles zonder uitzondering bindt, inclusief voedingsstoffen en medicijnen. De combinatie van koolstof met vaste medicijnen kan helpen om de werkzame stoffen van het medicijn te absorberen. Gebruik geen actieve kool in combinatie met medicijnen.

Alkaliserend - Tijdens de Herx-reactie helpt alkalisering van het lichaam. Tijdens het verloop van de ziekte wordt het lichaam zuur. Dit is een nadelig proces omdat de enzymatische processen het beste verlopen bij een neutrale pH (rond de 7,4). Daarom, als het lichaam zuur wordt, is het de moeite waard om de zuur-base balans te verschuiven en de pH in evenwicht te brengen. Een bewezen product is Alka-Seltzer (1 tablet 3-4 keer per dag opgelost in water). Andere manieren zijn het nemen van vitamine C en het drinken van citroen-limoenwater. Het drinken van citroen-limoenwater kan ook preventief worden gebruikt. Citroen- en limoensap, hoewel het zuur smaakt, wordt in het lichaam omgezet in basen, waardoor het tijdelijk de alkalische reserves verhoogt.

Epson-zoutbaden zijn een uitstekende ondersteuning bij het ontgiften van het lichaam en het herstellen van het evenwicht. Dit zijn de zogenaamde alkalische baden. Ze hebben ontzurende en ontgiftende eigenschappen. De sulfaten in Epsom-zout helpen om gifstoffen en zware metalen uit het lichaam te verwijderen.

OPMERKING: Onder de bovengenoemde producten vindt u sterk bindende stoffen, d.w.z. zeoliet, bentoniet, chlorella en actieve kool. Zorg ervoor dat u ze gebruikt in een tijdsinterval van de medicijnen en kruiden die u gebruikt. Gebruik ze niet eerder dan 30 minuten na inname van andere kruiden uit het protocol en minimaal 4 uur voor inname van de volgende dosis producten uit het protocol. We raden af ​​om ze gedurende de hele therapie te gebruiken. Gebruik ze alleen bij een Herx-reactie.

Product added to wishlist
Product added to compare.