Het candida-dieet

Het candida-dieet

- Kategorien : Lidwoord

De huidige levensstijl van mensen, waaronder gebrek aan slaap, constante stress, gebrek aan lichaamsbeweging, veelvuldig gebruik van antibiotica en een dieet dat rijk is aan bewerkte producten, heeft ertoe geleid dat candidiasis een ziekte is geworden die steeds meer mensen treft. Er is een overgroei van Candida-gisten die van nature onze darmflora koloniseren.

Meer over Candida paddenstoelen vind je HIER

In dit artikel zullen we ons concentreren op voedingsaanbevelingen die cruciaal zijn bij de behandeling van candidiasis. Om te begrijpen hoe belangrijk het is in het behandelingsproces, moeten we begrijpen dat Candida-schimmels parasieten zijn. Dit betekent dat om te overleven en zich te vermenigvuldigen, ze een gastheer nodig hebben, d.w.z. een persoon op wie ze zullen leven en die hen zal voeden. En het is suiker dat hun voedsel is. Dit betekent dat wanneer hun voedselbron wordt afgesneden, de schimmel niet alleen stopt met vermenigvuldigen, maar ook sterft na een lange tijd van honger. Een suikervrij dieet is een essentieel onderdeel van het genezen van candidiasis.

antischimmel dieet

Opgemerkt moet worden dat het antischimmeldieet in de eerste plaats een gezond dieet moet zijn, gebaseerd op producten van de best mogelijke kwaliteit. Het moet het lichaam van alle noodzakelijke voedingsstoffen voorzien en geen voedingstekorten veroorzaken of verergeren.

Het antischimmeldieet is echter zeer strikt en zeer eliminerend en moet daarom altijd worden gebruikt onder toezicht van een gekwalificeerde diëtist. De informatie in dit artikel is alleen bedoeld als algemene richtlijn en mag niet worden gebruikt als vervanging voor een persoonlijk eetplan.

Wat moet worden geëlimineerd?

1. Suiker


In de vorm van sucrose - witte suiker in een suikerpot, maar ook riet, kokos, bruine suiker, koekjes, ijs, snoep, nutella, broodjes, ontbijtgranen en andere zoete producten. Er moet ook aan worden herinnerd dat suiker vaak verborgen zit in producten waarvan we denken dat ze niet in de categorie "zoet" vallen, zoals kant-en-klare sauzen, ketchup of veel kant-en-klare salades.

2.Sappen

Een glas sap dat u in een winkel kunt kopen, kan maximaal 8 theelepels suiker bevatten. Veel mensen, die deze kennis hebben, persen zelf het sap uit het fruit, zodat ze er zeker van kunnen zijn dat er geen toegevoegde suikers zijn. Voor gezonde mensen is het wel een goed alternatief. Mensen die lijden aan overgroei van Candida-schimmel moeten dit soort sappen ook uit hun dieet weren. In een dergelijk geval wordt alleen fructose - de suiker in het fruit in hoge concentratie, vrijwel volledig verstoken van de voedingsstoffen van het verse fruit - in het sap "overgebracht".

3. Honing, dadelsiroop, ahornsiroop, agavesiroop, jam en meer


Hoewel het een gezondere optie is dan suiker, is het nog steeds suiker, alleen in een andere vorm. Ook een zeer goede voedingsbodem voor paddenstoelen. De enige momenteel geteste en aanvaardbare zoetstof bij candidiasis is xylitol, erythritol en stevia. Vergeet echter niet om die zoetstoffen niet te veel te gebruiken.

4. Alcohol


Alcohol is een toxine en om deze reden wordt aanbevolen om het gebruik ervan tot een minimum te beperken. Het kan verergering van ontsteking en malaise veroorzaken. Bovendien belast het de lever, die vaak toch al hard werkt, zwaar, spoelt het elektrolyten uit en heeft het een negatief effect op het zenuwstelsel en het hart.

5. Melk en zuivelproducten

Het is vermeldenswaard dat de lactose in melk suiker is. Houd er echter rekening mee dat als u lange tijd geen zuivelproducten gebruikt, de aanmaak van lactase zal afnemen, wat kan leiden tot lactose-intolerantie. Daarom is het aan te raden om na herstel en herstel van candidiasis langzaam weer producten zoals yoghurt, kefir of karnemelk weer in je dieet op te nemen.

6. Gistbevattende producten


Gistbrood, broodjes, brood, maar denk ook aan blauwe en langrijpe kazen, bouillonblokjes, azijn, sojasaus, poedersoepen of rijpende vleeswaren.

7. Tarwemeel


In de beginfase moet je alle tarweproducten (niet te verwarren met gluten), inclusief volle granen en de meest bewerkte granen, d.w.z. witte rijst, uitsluiten. Als er darmproblemen zijn (buikpijn, gas, opgeblazen gevoel), is het ook de moeite waard om gluten (gerst, rogge, tarwe, haver) uit te sluiten.

Producten toegestaan

1. Magere vleessoorten


Voornamelijk gevogelte - kalkoen, kip, maar let op de kwaliteit van het vlees. Het wordt aanbevolen om biologisch vlees te kopen, zonder toevoeging van antibiotica. Sluit worsten, vette vleessoorten, knakworsten of sterk bewerkte vleeswaren volledig uit.

2. Vis


Vooral vette vis, rijk aan ontstekingsremmende omega-3 vetzuren. Zalm, regenboogforel, makreel ook kabeljauw of forel.

3. Volkoren graanproducten


Quinoa, wilde en bruine rijst, gierst, boekweit. Heb je geen darmproblemen, dan ook producten van gerst of roggemeel.

4. Gezonde vetten


Koolzaadolie, olijfolie, teunisbloem / lijnzaad / zwarte komijnolie, noten (niet geroosterd of gezouten, bij voorkeur met pinda's), avocado.

5. Zetmeelarme groenten


De meeste groenten zijn toegestaan, behalve aardappelen, champignons, maïs, zoete aardappelen en pompoenen (tenminste in de eerste behandelingsfase)

6. Geen zoete vruchten


Zoet en gedroogd fruit moet uit het dieet worden verwijderd. Het is echter de moeite waard om uw dieet te verrijken met zuur fruit: citroen, grapefruit, zure appels en ontstekingsremmende bessen: bosbessen, aalbessen, bramen en frambozen.

7. Peulvruchten


In eerste instantie mogen peulvruchten ca. 2 keer per week (linzen, kikkererwten, bonen, enz.). Dit bedrag kan in de loop van de tijd worden verhoogd.

Alleen het combineren van het hierboven besproken antischimmeldieet met probiotica kan candidiasis helpen bestrijden. Bedenk ook dat als je langdurig antibiotica gebruikt voor de ziekte van Lyme of co-infecties, je vooral wordt blootgesteld aan de overgroei van Candida-schimmels. In dit geval zullen de belangrijkste principes van het antischimmeldieet, met name het uitsluiten van suiker, hier prima werken.

Product added to wishlist
Product added to compare.