Helicobacter pylori-natuurlijke behandeling

Helicobacter pylori-natuurlijke behandeling

- Kategorien : Lidwoord

Helicobacter wordt steeds vaker gedetecteerd bij mensen die lijden aan de ziekte van Lyme. Dit komt door het zeer zwakke immuunsysteem van de patiënt en de aanhoudende ontsteking in zijn lichaam. Gastritis, het belangrijkste symptoom van H. pylori - infectie, vertoont echter vaak weerstand tegen conventionele behandelingen-antibiotica en heeft een sterke neiging tot terugval. Daarom komt deze natuurlijke behandeling van bacteriën steeds vaker voor bij de behandeling van Helicobacter pylori.

Wat is Helicobacter pylori?

Helicobacter pylori is een gram-negatieve bacterie met een spiraalvorm. Door de productie van een grote hoeveelheid urease, die de zure omgeving van de maag neutraliseert, ontstaan bacteriën ideale omstandigheden om zich op verschillende plaatsen van het maagslijmvlies en de voortplanting te vestigen. Bovendien laten de spiraalvorm en de spoelen van bacteriën bacteriën toe om diep in het maagslijmvlies te dringen, waar ontsteking en ulceratie optreden. Daarom is Helicobacter pyrolium voornamelijk verantwoordelijk voor gastritis, maagzweren en duodenale ulcera.

Symptomen van Helicobacter pylori:

Er wordt geschat dat tot 80% van de geïnfecteerde geen symptomen van de ziekte vertonen. Alleen het resterende deel ervaart symptomen die kenmerkend zijn voor maagaandoeningen, en dit is voornamelijk:

- maagzuur

- stuiteren

- misselijkheid

- buikpijn

- flatulentie

- Witte raid op de tong

slechte adem.

Er moet echter aan worden herinnerd dat Helicobacter ook minder specifieke symptomen kan veroorzaken, die vaak niet met deze ziekte worden geassocieerd. Het kan zijn: tekort aan ijzer of vitamine B12, acne, migraine, voedselintolerantie of chronische vermoeidheid.

Behandeling

Behandeling van Helicobacter pyrolyse is voornamelijk gebaseerd op antibioticatherapie (vaak met Pylera). Natuurlijke methoden kunnen een ideale aanvulling zijn op de therapie of worden gebruikt als een afzonderlijke behandelingsmethode.

1. Probiotica

Een zeer belangrijk element van de behandeling is een goede probiotische therapie. Het verhoogt de effectiviteit van het gebruikte antibioticum (studies zeggen tot 13%) en vermindert vooral de bijwerkingen van infectie. Opmerkelijke stammen omvatten:

- Saccharomyces boulardii, algemeen verkrijgbaar in het preparaat Enterol. Vooral aanbevolen bij gelijktijdige antibioticatherapie, omdat het de tolerantie verbetert.

- Lactobacillus reuteri DSM 17648, algemeen verkrijgbaar in HELICOgastrin. Dit probioticum interfereert met de beweeglijkheid van H. pylori, vermindert de invasiviteit en vergemakkelijkt de verwijdering van bacteriën uit de maag.

- Lactobacillus plantarum LA 301, lactobacillus salivarius LA 302, algemeen verkrijgbaar in Lactibiane H-Py. Het preparaat bevordert het behoud van de mucosale functie in de maag en dunne darm.

2. Kruid

Veel natuurlijke kruiden hebben antimicrobiële activiteit en kunnen de groei van Helicobacter pylori remmen. Onder andere:

- Zoethout, een plant met meer dan 100 werkzame stoffen, waarvan sommige bactericide werking hebben tegen H. pylori. Zoethoutsuppletie kan de regeneratie van het maagslijmvlies versnellen en symptomen zoals indigestie, brandend maagzuur of een opgeblazen gevoel verminderen.

Curcumine, de belangrijkste bioactieve stof in kurkuma, die sterke antioxiderende, antimicrobiële en ontstekingsremmende eigenschappen heeft. Studies tonen aan dat curcumine suppletie (bij een dosis van 3×500 mg) resulteerde in genezing van maag-en twaalfvingerige darmzweren bij 48% van de patiënten na 4 weken en bij 76% van de patiënten na 12 weken suppletie.

- Berberine, de belangrijkste bioactieve stof in Berberis. Het is geweldig voor de behandeling van verschillende ziekten in het spijsverteringsstelsel en vergemakkelijkt de verwijdering van Helicobacter bacteriën uit de maag.

Lactoferrine is een zeer belangrijk bestanddeel van moedermelk. Studies tonen aan dat runderlactoferrine (bij een dosis van 2×200 mg) de kolonisatie van H. pylori in de maag remt en de resultaten van een respiratoire test met ureum verbetert.

Propolis is een kleverige en dichte stof die door bijen wordt gebruikt om de binnenkant van een korf te bekleden. Een studie uit 2012 toont aan dat propolis-therapie resulteerde in een volledige genezing bij 63,6% van de patiënten met maag-en twaalfvingerige darmzweren, en de resterende 36,4% zag een afname van H. pylori-infectie van hoge tot gemiddelde en lage niveaus.

- Sulforafaan, gevonden in broccoli zaad extract. Deze stof kan ontstekingen en gastritis verminderen en de conditie van het maagslijmvlies verbeteren.

3. Dieet

Dieet alleen is niet in staat om Helicobacter pylori bacteriën te elimineren, maar het is een zeer belangrijk element ter ondersteuning van de behandeling. In de loop van de behandeling en gedurende enkele weken na de voltooiing ervan, is het de moeite waard om een gespecialiseerd dieet te introduceren dat ontstekingen zal verminderen en het maagslijmvlies zal regenereren. Hier zijn enkele van de belangrijkste regels:

- Het dieet moet licht zijn. Vermijd zwaar, moeilijk te verteren voedsel. Het wordt aanbevolen om voornamelijk te koken op water, stomen of stoven.

- Maaltijden mogen geen extreme temperaturen hebben, dus ze mogen niet te koud of te warm zijn.

Eet regelmatig en eet niet te veel.

Vermijd koolzuurhoudende dranken, cafeïne en pittig of gepekeld voedsel in uw dieet.

Vermijd rauwe producten. Voer het dieet in groenten en fruit in gekookte vorm (voornamelijk wortelen, pompoen, courgette, bieten, spinazie, zoete aardappelen, aardappelen)

- Bewaken van de toevoer van vloeistoffen

- Eet goede kwaliteit vetten, waaronder omega 3 vetzuren

- Vermijd gezwollen voedsel.

Kortom, Helicobacter pylori is een zeer gevaarlijke pathogene factor. Het kan leiden tot een aantal complicaties, waaronder maagkanker en de dood. Daarom is het zo belangrijk om te zorgen voor een goede hygiëne en de behandeling zo snel mogelijk uit te voeren.

Product added to wishlist
Product added to compare.