Behandeling van parasieten

Behandeling van parasieten

- Kategorien : Lidwoord

Wanneer we aan de ziekte van Lyme lijden, hebben we vaak ook parasieten. De reden hiervoor is dat Lyme ons immuunsysteem verzwakt. Bovendien wordt onze darmmicroflora vaak vernietigd door langdurige antibioticatherapie, wat ons bijzonder kwetsbaar maakt voor menselijke parasieten. Een goede diagnose en behandeling zijn in dit geval bijzonder belangrijk, omdat zonder een voorafgaande behandeling van de parasitaire infectie de behandeling van de ziekte van Lyme mogelijk niet de gewenste resultaten oplevert.


Een van de methoden voor de behandeling van parasieten is farmacologische behandeling . Steeds meer mensen neigen echter naar natuurlijke behandelingsmethoden zoals dieet en kruidengeneeskunde. De combinatie van deze twee methoden kan spectaculaire resultaten opleveren.


Antiparasitaire Dieet

Ons dieet in het algemeen moet rijk zijn aan voedingsstoffen en bestaan uit onbewerkte, gezonde voedingsmiddelen. Het moet zowel ontstekingsremmend als antischimmel zijn. Het moet ook ons spijsverteringsstelsel ondersteunen. Daarom is het de moeite waard om verschillende principes te volgen:

1. Sluit suiker volledig uit uw dieet en alle producten die het bevatten. We vinden onder hen glucosestroop, agave, esdoorn, dactylic, rietsuiker, bruin, honing, maltose, gist, snoep, repen, maar ook kant-en-klare sauzen, ketchup of sojasaus. Suiker verergert ontstekingen in het lichaam en verzwakt het immuunsysteem. Het is een ideaal medium voor de groei van parasieten.

2. Eet voedingsmiddelen die rijk zijn aan antioxidanten. Antioxidanten remmen de ontwikkeling van vrije radicalen, die destructief werken op het immuunsysteem. Het dieet moet bessen, bosbessen, aronia, groene groenten, tomaten, evenals bieten, kool, rauwe wortelen, knoflook en uien bevatten. Het is ook belangrijk om suppletie met vitamine D op te nemen.

3. Sluit tarwemeel uit het dieet. Dit sterk verwerkte type eenvoudige koolhydraten is een ideaal voedsel voor menselijke parasieten. Vervang ze door volwaardige koolhydraten die onze microbiota ondersteunen-gierst, gerst, boekweit, amarant, quinoa, rogge.

4. Uitsluiten van het dieet zuivelproducten en verwerkte en slechte kwaliteit vlees. Deze producten belemmeren de strijd van het lichaam tegen pathogenen. Vervang ze door peulvruchten, vis van goede kwaliteit of eieren.

5. Beperk alcohol. Alcohol is een toxine dat zwaar weegt op ons zenuwstelsel, elektrolyten uitlogt en de vermenigvuldiging van pathogenen bevordert. Bij mensen die lijden aan de ziekte van Lyme met parasitaire infecties veroorzaakt vaak verergering van hun symptomen en hebben in het algemeen een nadelig effect op hun gezondheid.

6. Voeg meer kruiden toe aan je menu. Nuttige kruiden kunnen venkel, kruidnagel, cayennepeper, tijm of gember zijn.

7. Drink veel water! Het is de beste manier om te detoxen.

Antiparasitaire kruiden

Kruiden worden steeds populairder en gewaardeerd in de loop van antiparasitaire behandeling, omdat ze een breed werkingsspectrum hebben, wanneer chemische geneesmiddelen meestal slechts één, een bepaald type parasiet, verwijderen.


Een van de meest bekende en effectieve kruiden voor het verwijderen van parasieten uit het spijsverteringsstelsel is Mimosa pudica. Het helpt om de parasieten van de wanden van de darm te" pellen " en ze uit het lichaam te verwijderen.

Een zeer nuttig kruid is ook Chaparro Amargosa, dat een antiparasitair effect heeft en ook een positief effect heeft op het werk van het spijsverteringsstelsel. Het kruid wordt gebruikt voor chronische ontsteking van het maagdarmkanaal en candidiasis.

Oregano-olie is een ander uitstekend desinfectiemiddel, vaak een natuurlijk antibioticum genoemd. De antivirale en schimmelwerende eigenschappen zijn ideaal in de strijd tegen gevaarlijke microben, waaronder parasieten.

Ook alsem en zwarte walnoot zijn kruiden met een toxisch effect op parasieten.

De combinatie van een uitgebalanceerd, individueel dieet met de juiste kruiden zal ons immuunsysteem ondersteunen en ons in staat stellen om parasieten uit ons lichaam te verwijderen op een volledig natuurlijke, niet-invasieve manier.

Product added to wishlist
Product added to compare.